divendres, 12 de novembre del 2010

La Subdirecció General de Biblioteques s'afegeix a l'Homenatge

Aquesta setmana ens ha arribat un correu electrònic anunciant que la Subdirecció General de Biblioteques de la Generalitat s'afegeix al Novembre Poètic - Homenatge a la Joana Raspall, enviant un exemplar del llibre Poemania a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública. Us copiem el text del missatge:

Les biblioteques volen homenatjar Joana Raspall (Barcelona, 1913) amb l’organització d’un Novembre Poètic dedicat a la poetessa. La iniciativa ha estat impulsada des del Grup de Treball de Biblioteques Infantils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya i ja compta amb l’adhesió de 32 biblioteques públiques i 17 escoles i/o biblioteques escolars.

Amb motiu d’aquesta iniciativa, la Subdirecció General de Biblioteques envia a totes les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya un exemplar de Poemania, un llibre que recull diverses propostes per promoure la lectura de poesia entres els infants i els joves. Aquesta acció compta amb la col·laboració de la Fundació Bromera.

Amb aquest homenatge, a més de reconèixer a Joana Raspall la seva tasca com a escriptora de poesia per a infants, les biblioteques també volen reivindicar la poesia, en tant és una gran oblidada en la dinamització de la lectura entre els nens i nenes.

A més de poesia, Joana Raspall ha escrit teatre, contes infantils i juvenils i és coautora del Diccionari pràctic de sinònims catalans, del Diccionari de locucions i frases fetes i del Diccionari d’homònims i parònims. Es va diplomar a l’Escola Superior de Bibliotecàries el 1938.Més informació:

Subdirecció General de Biblioteques
Direcció General de Cooperació Cultural
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació
Generalitat de Catalunya
C/Portaferrissa, 1-3
08002 Barcelona

Tf.: +34 93 316 27 40
Fax: +34 93 316 27 81

http://biblioteques.gencat.cat
biblioteques@gencat.cat