dilluns, 15 de novembre del 2010

Homenatge a Joana Raspall - Recull d'experiències (1)

Ja són 55 les biblioteques adherides al Novembre Poètic - Homenatge a Joana Raspall!

I ja hem començat a rebre les primeres aportacions que conformaran un recull d'experiències i records d'aquesta iniciativa que lliurarem a la Joana Raspall.

Per cert, us hem pogut contactar amb la poetessa i informar-la de la iniciativa i la gran resposta per part de les biblioteques i escoles, i us volem comunicar que està molt il·lusionada amb l'homenatge i que encara ho estarà més quan pugui tenir a la seves mans tots aquests records que farem entre tots. Així que recordeu fer fotos i vídeos de les activitats (si podeu) i enviar-nos-les juntament amb aquells documents i/o objectes que es generin com les guies de lectura, els punts de llibre... Ens podeu fer arribar els arxius al nostre correu electrònic: jimboto@cobdc.org

Avui us volem ensenyar les fotos i vídeos que diferents biblioteques i escoles han fet de les activitats que han organitzat, i que han publicat als seus blocs.


Al CP Miguel de Cervantes d'Elx, els cursos de 5è i 6è han confeccionat uns murals preciosos amb els poemes de la Joana Raspall que ells mateixos han il·lustrat. Podeu veure-ho al seu bloc. Des de la mateixa escola també han dedicat unes quantes sessions dels seus Dilluns Poètics a la Joana Raspall. I l'alumnat de segon cicle de l'escola intervindrà en la vesprada de Recital de poesia organitzada per l'homenatge, el proper 26 de novembre. Ja tenim ganes de veure tot lo bé que us quedarà!





I què ens en dieu d'aquest recital musicat tan preciós que han fet els alumnes de 1r del CEIP Folch i Torres d'Esplugues de Llobregat? No us encanta? Ho fan meravellosament. Podeu veure'ls al bloc de la seva biblioteca escolar, entre d'altres recitals que estan fent per a l'homenatge, i en aquest xulíssim lloc web que s'han fet!

Des de la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat han convidat als usuaris i entitats de la ciutat a afegir-se a l'homenatge triant una poesia de la poetessa local i explicar què els hi suggereix (amb paraules, imatges...). Felicitem a la biblioteca perquè han aconseguit engrescar al CEIP Salvador Espriu, al Centre de Dia Pins d'Or, al poeta santfeliuenc Agustí Vilar i a la tertúlia literària del Casal de Gent Gran, entre d'altres. Els comentaris i els poemes es penjaran al bloc de la biblioteca, però també al seu edifici. Paral·lelament han organitzat una exposició de llibres i una guia de lectura que us podeu descarregar aquí.

Properament seguirem compartint amb tots vosaltres les experiències, les fotos, els vídeos, els documents, guies i altres materials que ens aneu enviant. Moltes gràcies a tots!