diumenge, 10 de juny del 2007

Premi Carme Romaní

La Carme Romaní va treballar molts anys a la Biblioteca R.F. Jurado de Castelldefels, fins que la malaltia li ho va impedir. Des d’allà, la Carme va ser un clar exemple del treball silenciós però constant, amb una energia i una il·lusió sense límits. El seu desig era apropar la lectura a petits i grans, amb l’única intenció de fer-nos a tots una mica més feliços.

La Carme ens va encomanar la seva manera d’entendre la vida i ens va ensenyar moltes coses a tota la gent del BIB.BOTÓ. I és per això que té sentit aquest premi.
El Premi Carme Romaní pretén donar el nostre reconeixement a totes aquelles persones que de forma més o menys anònima, sovint amb més il·lusió que no pas recursos, porten a terme petits projectes d’animació a la lectura.

Bases:

1. Cada any es donarà un premi a una persona, iniciativa, institució, a la trajectòria d’algú… que destaqui dins del món de la literatura infantil i juvenil, de les biblioteques…

2. L’abast del premi és universal, però s’intentarà destacar iniciatives que difícilment seran premiades per altres organismes.

3. No es poden presentar candidatures al premi directament, però sí que es poden donar a conèixer iniciatives en les que hagueu participat o que sabeu que s’estan fent i voleu destacar. Les propostes es recolliran des de setembre fins a maig. A la reunió del mes de juny del grup es decidirà el guanyador.

4. El jurat del premi són els membres del Grup de Treball Bib.Botó. Durant el mes de maig es votaran per correu electrònic i les iniciatives més votades passaran a la votació en directe i secreta a la reunió del mes de juny, en la que pendran part els membres del grup que assisteixen a la reunió, ja siguin tres o dotze.

5. El premi no té valor material, però sí molt valor sentimental que resta simbolitzat pel trofeu: una ampolleta de vidre amb sorra de la platja de Castelldefels i una branqueta de romaní, en homenatge a la Carme.

6. El guanyador es donarà a conèixer al bloc del Jim Botó i als documents de difusió del COBDC. També es pot fer saber a Faristol, a CLIJ, i a d’altres llistes i entitats que es cregui convenient.

7. Les iniciatives presentades no “caducaran”, de manera que les propostes presentades restaran emmagatzemades de manera que un no premiat enguany pot ser el guanyador l’any vinent.

8. Els membres del jurat (assistens a la reunió del mes de juny) es reserven el dret de donar dos premis en un mateix any si és molt difícil fer-ne una tria i de modificar-ne les bases si es veu que pot millorar el funcionament del premi.Guanyadors del Premi Carme Romaní

I Premi Carme Romaní: Honorífic a la Carme Romaní
II Premi Carme Romaní: Núria Reynés i l'equip de la Biblioteca Joan Miró de Barcelona
III Premi Carme Romaní: Glòria Gorchs Portero

IV Premi Carme Romaní: Biblioteca Bon Pastor de Barcelona, Frederica Montseny de Canovelles, Districte 2 de Terrassa i la Biblioteca de Sant Adrià de Besòs per introduir la figura d'un educador social a les sales infantils.
V Premi Carme Romaní: Jaume Centelles
VI Premi Carme Romaní: Fundación Germán Sánchez Ruipérez
IX    PCR: Bca.  Massagran de Salt. Jordi Artigal
X     PCR: Consell del Llibre infantil i juvenil. Marga Mateu
XI   PCR:  Projecte Nascuts per llegir. Elisenda Trias i Folch / Isabel Serrano i Mora
XII PCR: Teresa Duran 
XIII PCR: al blog Gomets i colors de Mireia Martínez Bailón
XIV PCR: Carme Oriol

1 comentari:

Mònica ha dit...

Hola,
Soc la Mònica Bertran Romaní, filla de la Carme Romaní.
No sabia que existis un premi amb el nom de la mare i m'ha fet moltíssima il·lusió, quan tot posant el seu nom a google he trovat aquesta bonica sorpresa.
Estic emocionada!!!
I molt contenta!!!
Salutacions