dijous, 29 de setembre del 2022

XIIIè Premi Carme Romaní

El passat 12 de setembre, en el marc de La Setmana del llibre en català, es fa entrega del XIIIè Premi Carme Romaní de l’any 2021 atorgat pel Grup de Treball de Biblioteques Infantil i Juvenils Bib. Botó, del Col·legi Oficial de Bibliotecàries i Documentalistes de Catalunya (COBDC).


El Premi Carme Romaní es concedeix cada any, des del 2008, i pretén donar el reconeixement a totes aquelles persones, iniciatives, institucions o trajectòries que d’una forma més o menys anònima, sovint amb més il·lusió que no pas recursos, duen a terme projectes d'animació a la lectura. El jurat del premi són els membres del Grup de Treball Bib. Botó.
El premi potser no té un gran valor material, però sí un valor sentimental que consisteix en un Diploma acreditatiu i una ampolleta de vidre, plena de sorra de la platja de Castelldefels amb una branca de romaní dins (en homenatge a la Carme).

Aquest any s’ha volgut posat la mirada en grups actius de difusió de la literatura infantil i juvenil de la xarxa social Instagram, aquells que elaboren recomanacions i mostren diferents propostes i activitats infantils i familiars. 

Els candidats d’enguany han estat:

-@Infantillhs: àrees infantils de L'Hospitalet de Llobregat: https://www.instagram.com/infantillhs/
-@PetitsLlibres: sales infantils Biblioteques Baix Llobregat Nord: https://www.instagram.com/petitsllibres/
-@BiblioJove de la Biblio Jove Blanes: https://www.instagram.com/bibliojove/
-@bibliotecatortella: Biblioteca Tortella de Girona: https://www.instagram.com/bibliotecatortella/
-@gometsicolors: art, lectura i propostes de joc sensorial per a la petita infància: https://www.instagram.com/gometsicolors/
-@sdlij_  : perfil oficial del Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil de Biblioteques de Barcelona: https://www.instagram.com/sdlij_/
-@somajlc: Associació de Joves Lectors Catalans: https://www.instagram.com/somajlc/

La presentació va ser a càrrec de la Marta Martí, coordinadora i membre del Grup de Treball Bib Botó, qui va posar de manifest la satisfacció pel nou emplaçament a la Setmana i el propòsit del Grup d’exportar la literatura infantil i juvenil per tot arreu.

A continuació es va procedir a contextualitzar el premi i fer públic el veredicte del jurat, que havia votat com a guanyador el perfil @gometsicolors, per ser font d’inspiració, representar una iniciativa engrescadora i presentar totes les propostes de joc sensorial amb estil, gràcia, delicadesa i elegància. El projecte de literatura infantil, d’art i joc està centrat en la primera infància, tot i que també inclou propostes per als infants de 3 a 6 anys.


Mireia Martínez Bailón
, que treballa a la biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar, responsable del perfil @gometsicolors rep els guardons i emociona a tots els assistents amb paraules d’agraïment cap al Bib. Botó. Comenta que rebre aquest reconeixement l’anima a seguir amb nous projectes, més venint d’un grup de treball format per professionals referents en l’àmbit de la biblioteca infantil i que el comparteix amb la seva filla, la seva font d’inspiració.

Per a tots els membres del Grup de treball, la Mireia ha resultat, amb les entrevistes que li han fet, ser una gran difusora del premi Carme Romaní a través de les Xarxes, canals de difusió locals i de biblioteques.
Podeu trobar les seves entrevistes al butlletí mensual Bibliosfera de la Diputació de Barcelona, a la revista multicultural de Vilassar de Mar Mirades i a l’emissora local Vilassar ràdio, que han publicat un article i un pòdcast.
L’acte finalitza amb fotografies de la guardonada amb membres del Grup de Treball de Biblioteques Infantil i Juvenil Bib.Botó del COBDC i part de l’equip de la biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar.

Des d’aquí volem AGRAIR i donar la nostra ENHORABONA a @gometsicolors per la feina feta dins el món de la literatura infantil i juvenil!!!