dimarts, 21 de març del 2017

Una serie de catastróficas desdichas (Sèrie de Netflix)

Bona tarda, jo no sóc Lemony Snicket però em permeto la llibertat de fer un grapat d’advertiments sobre aquesta sèrie que és l’adaptació d’un llibre que no heu de llegir a no ser que vulgueu gaudir d’un munt d’aventures, sorpreses, i molts malentesos. No digueu a ningú que jo us he recomanat llegir: Un seguit de desgràcies catastròfiques, perquè ho podria negar fins i tot davant d’un pèrit qualificat en la detecció de prescriptors sobredimensionats.



Qualsevol que tingui la temptació d’apropar-se a aquesta Serie de catastróficas desdichas queda advertit de les inimaginables conseqüències que se’n poden derivar en els processos de creixement i maduració personal, no sols en els joves sinó també en els adults que els poden acompanyar, sigui esporàdica o habitualment en el seu visionat.
Netflix es el segell que ha estat convençut per a pagar els diners necessaris per finançar aquest munt de despropòsits en format audiovisual, que avui s’ha popularitzat sota el comú denominador de les sèries.



Aquí trobarem relatades totes les penúries a les que es veurà sotmesa la família Baudelaire: especialment els fills, doncs els pares sembla que acaben de traspassar. Violet, Klaus, i la petita Sunny hauran de fer front no sols a una tristesa desconsolada sinó també al seu nou tiet, el Compte Olaf, que serà el seu nou tutor legal, encara que de legal....bé, no puc seguir parlant, crec que em poden estar espiant i que puc estar infringint unes quantes lleis estatals sobre la cura d’Spoliers, així que no he de dir més del compte, tot i això us diré d’ell que es més lleig que furgar-se el nas.



Aquesta primera temporada té 8 magnífics episodis que treuen el singlot i està basada en els llegendaris tretze llibres escrits per Daniel Handler mes conegut com a Lemony Snicket, i que repeteixo no sóc jo, i que a més a més n’és el productor.

I si després de suportar càstigs injustos, exàmens sorpresa, esgotadores classes d’educació física, i terribles extraescolars de finances termodinàmiques, encara us queden ganes per passar una bona estona, doncs ja sabeu que teniu uns llibres i una sèrie esperant-vos i oferint-vos un lloc d’evasió inalienable.




Esteu avisats, que no amenaçats, la sèrie és absolutament genial!!!


Jaume Vilarrubí

1 comentari:

Un chat botté ha dit...

Hola Jaume, moltes gràcies!
Tu creus que arran de la sèrie, alguna editorial del país es decidirà a traduir els llibres que falten de la sèrie, en castellà.
Si dius que n'hi ha 13, doncs aquí ens vam quedar al nou o deu, no?

En el cas que siguis tu en Lemony, doncs coi, enrolla't i tradueix-los, va!