dimecres, 5 d’abril del 2017

Lectura en veu alta



Són molts els beneficis de la lectura en veu alta. Fins i tot algunes entitats educatives han signat una declaració en favor d'aquesta pràctica de foment de la lectura. Ara bé, tot i estar molt extesa en les primeres edats, arriba un moment, quan els infants asoleixen les primeres competències d'autonomia lectora, que tendim a deixar d'explicar-lis contes.


Per això a la Biblioteca Esquerra de l'Eixample-Agustí Centelles enceten una activitat anomenada "L'illa dels contes" adreçada a infants de 6 a 10 anys. A més dels beneficis que reporta, a tots ens agrada que ens expliquin històries divertides i sorprenents i aquesta pot ser una bona manera de fer créixer o despertar el gust per la lectura en molts infants.







"L'illa dels contes" pot ser vista com un club de lectura però més informal i obert, ja que els assistents no s'han d'incriure ni comprometre's a anar-hi totes les sessions


Per a la primera sessió han triat el conte "Per què vivim als afores de la ciutat" de Peter Stamm i Jutta Bauer.


Tenen previstes 5 sessions més (el primer dimecres i tercer dijous de cada mes) amb una durada de 45 minuts. L'activitat consisteix en la lectura en veu alta per part d'un bibliotecari d'un o diversos contes prèviament seleccionats. Es triaran lectures breus, amb ganxo que afavoreixin el debat entorn a la lectura feta. L'objectiu és crear un ambient íntim agradable i distès.


Si coneixeu altres experiències de lectura oral per aquesta franja d'edat no dubteu en compartirla!