dimecres, 7 de desembre del 2016

Entrega del VIII Premi Carme Romaní

El passat dilluns 14 de novembre es va fer entrega del VIII Premi Carme Romaní a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus pel projecte de lectura infantil “Un espai propi, un espai comú”.Es tracta d’una proposta d’activitats on han intervingut nombroses persones que han apropat la lectura als infants, mitjançant diferents propostes com són:
- Lecxit: la lectura feta descoberta
- Vega: la lectura feta llibertat
- Clubs de lectura: la lectura feta conversa
- Contes a cau d’orella: la lectura feta narració
- Visites didàctiques: la lectura feta aventura
- Laboratoris de lectura: la lectura feta experiència
- Les lectures de proximitat amb obres locals

Hi van ser presents el personal de la biblioteca, que porta endavant el projecte, companyes d’altres biblioteques de la zona, una representació del Grup de Treball Bib.Botó i molts dels seus fidels i actius col·laboradors.

Entre ells, Xavier Amorós, poeta i escriptor que dóna nom a la biblioteca i M. Àngels Ollé, pedagoga i escriptora de llibres d’iniciació a la lectura. El premi es va entregar a Cristina Garreta, Directora del Servei Municipal de Biblioteques de Reus, i Montserrat Caelles, Regidora de Cultura.

Va ser un acte molt emotiu on tothom estava agraït i content pel reconeixement rebut.

Al finalitzar vam poder compartir l’experiència tot fent un vermut reusenc i degustant la típica coca de recapte

Aprofitant el viatge a Reus, les bibliotecàries del Bib.Botó vam visitar la Biblioteca Pere Anguera, inaugurada a finals del 2015, per veure l'exposició Autòmat LLULL.  Ideada per els reconeguts artistes Milimbo i Marc Sardà aquesta exposició s'enmarcava dins els actes d'homenatge que la ciutat de Reus va dedicar a Ramon Llull.


En aquest enllaç trobareu més fotografies de la nostra excursió.

I per acabar, agrair públicament a Mercè Bercero i Gemma Font la seva feina dins el Bib.Botó, organitzant cada any de forma impecable l'entrega del Premi Carme Romaní.