dimecres, 24 de febrer del 2016

Jornada de formació: el calaix de la diversitat

Una seixantena de bibliotecaris han participat avui a les Jornades de formació: El calaix de la diversitat organitzades des del Servei de Biblioteques i que pretenen ser el punt de partida d'un projecte que té com a principal objectiu que les biblioteques públiques singuin espais inclusius.

La Jornada s'ha iniciat amb una ponència per part de Susana Peix Bibliotecària de la XBM de Vilanova i la Geltrú que s'ha pogut veure en streaming i que es podrà consultar des de la web de les biblioteques.gencat.



Tot seguit en una nova sessió 10x10 en les que es posa en contacte a editorials i a bibliotecaris. En aquesta jornada han estat quatre, les editorials que han presentat el seu fons i que inclouen en el seu catàleg materials adaptats o adreçats a persones amb alguna discapacitat.

El cep i la nansa edicions amb els contes de la Col·lecció Ginjoler. La única col·lecció existent al mercat adaptada a la llengua de signes catalana.

L'Editorial CEPE, amb diferents col·leccions dirigides a nens i nenes amb discapacitats intel·lectuals i amb la Col·lecció Pictogramas, adaptada al llenguatge pictogràfic i de comunicació  SPC.


Publicacions de l'Abadia de Montserrat ha presentat les tres col·leccions que publiquen en Lectura Fàcil: Contes d'arreu, L'Onada i Tant de gust...


La mar de fàcil també ha presentat el seu fons editorial que publiquen en Lectura Fàcil i que dirigeixen a diferents nivells lectors. Tu pots adreçada a adults i la Col·lecció Aktual adreçada a infants i joves.

Per a finalitzar la Jornada s'ha obert un espai de debat amb una taula rodona en la que han participat a més d'aquestes quatre editorials, Manel Eiximeno com a representant de la ONCE, Elisabet Serra de l'Associació Lectura Fàcil i Maite Ruiz, del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC).

Podeu veure la Jornada íntegra a través de la web de biblioteques.gencat
El Servei de biblioteques va publicar fa uns mesos una guia amb el mateix nom d'aquesta jornada: El calaix de la diversitat, recursos per a infants i joves amb discapacitat que en breu serà ampliada amb una guia digital.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Una jornada molt interessant. Moltes gràcies a tots els participants per les seves aportacions!!