divendres, 15 de juny del 2012

La xarxa més plena de Lij que mai!

Al llarg dels darrers mesos, han aparegut nous portals de recomanacions i orientacions lectores. Avui us en presentem 3 que tot i portar pocs mesos ja han tingut un gran impacte:

Boolino: Apareixia a mitjans de novembre de la mà d’en Sven Huber i en Toni Montserrat, de l’antiga llibreria Bertrand. Des de la seva aparició ha anat evolucionant amb rapidesa. Les entrevistes i col·laboracions amb professionals, entitats i llibreters de prestigi, juntament amb una actualització constant dels seus continguts són dos dels elements claus del seu èxit.  

Mainada, llibres & Co: La Laura és una mare activa i una professional (editora i redactora) especialitzada i apassionada per la lij. A través d’aquest bloc ofereix articles, recomanacions de llibres, propostes d’activitats, referències d’institucions, pàgines web, blocs i revistes, informació sobre grups de recerca, reflexions, ponències, experiències, llibreries i llibreters, etc. El seu darrer post sobre “(Algunes) biblioteques i els més petits” ha suscitat un debat molt interessant.

Tulabooks: El més recent de tots. Com a tret diferencial podríem  destacar la tasca de selecció i valoració de materials de lectura digitals. El portal presidit per una tortuga t’obliga a registrar-te per conèixer el que amaga: un cercador potent de llibres, ebooks i apps, un espai perquè els lectors puguin organitzar les seves lectures i compartir-les amb d’altres, un test enginyós per encertar la recomanacions de la Tula i els experts que l’acompanyen, un bloc i una agenda. El que no queda tan clar aquí és qui hi ha al darrere (sobretot perquè no hem pogut accedir a l’apartat “sobre nosotros”).




2 comentaris:

Tulabooks ha dit...

Bon dia,
Sóc Maria Mateo de Tulabooks. Gràcies per la referencia al nostre portal. Nomès dues coses:
1. No cal registrarse per entrar a la Tula, si feu servir els links de sota podreu entrar.
2. Si ens voleu conèixer podeu llegir aquí en sabreu una mica més http://www.tulabooks.es/?mod=ent&ent=6.

Slts.

Marta Roig ha dit...

Gràcies Maria, i molta sort amb l'aventura!