dilluns, 26 de maig del 2008

Durant tot el mes el Bib.Botó ha anat rebent candidatures per al II Premi Carme Romaní i com que creiem que només el fet de ser proposat ja és tot un orgull, us fem una llista perquè conegueu les propostes i si voleu, feu les vostres apostes sobre qui serà el guanyador...

Premi Carme Romaní

I els nominats són:

- La Núria Reynés i la resta de l'equip de la Biblioteca Joan Miró per la trajectòria duta a terme en la literatura infantil. Activitats com el Món dels Tovets o narracions de contes per part de professionals de la LIJ han rebut el recolzament inicial a la Joan Miró. Molts hem conegut Frederick, Ungerer, Lobel, Reiner Zimnik... gràcies a les activitats de la Joan Miró.

- L'àrea infantil de la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà, on hi treballa en Jaume Vilarrubí, per la decoració de l'espai amb una obra original de la pintora i il·lustradora Marina Maass. És una iniciativa valenta i innovadora donar l'oportunitat a un il·lustrador de decorar una àrea infantil.

- L'equip de la Biblioteca de Roquetes (Tarragona), que amb només un any de vida ha aconseguit realitzar una gran feina de difusió, d'animació a la lectura amb activitats originals i molt engrescadores, amb bloc propi, biblioteca mòbil per Sant Jordi, carnet de superlectors... i graven les sessions de contacontes que després es poden visualitzar des del seu bloc. Si amb un any ja tenen aquesta empenta, quan en facin 25 tot el que podrien arribar a fer!

- L'equip de la Biblioteca Ramón Fernández Jurado de Castelldefels per l'original idea de la Marató de Contes "Els amics del Miquel versus els amics de la Jordina" en que s'enfronten dos grups explicant contes: un format per actors professionals del teatre i la televisió i un altre format per contaires i rondallistes professionals.

- A la Biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú que acull trimestralment una sessió de l'Hora del Conte en llenguatge de signes i que ha ajudat a impulssar la col·lecció de llibres El Ginjoler, que vol apropar el món dels contes als nens que necessiten el llenguatge de signes per comunicar-se.

- A l'activitat La lliga dels llibres que es desenvolupa en col·laboració entre les escoles i la xarxa de biblioteques municipals de L'Hospitalet de Llobregat. Enguany 25 grups de 5è de Primària han llegit una sèrie de títols triats per especialistes en LIJ i han preparat unes preguntes que es faran entre ells. Els grups s'enfronten en una sèrie d'eliminatòries fins a arribar a la gran final i un guanyador: aquell grup que conegui millor els llibres seleccionats. Les biblioteques públiques faciliten el lot de llibres i acullen la final de la lliga, mentre que des de les escoles es preparen les lectures, les preguntes i s'anima a la lectura.

- Les sessions conjuntes de clubs de lectura que s'organitzen a la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà. Un cop l'any els participants del club de lectura general d'adults i els del club de lectura juvenil llegeixen tots el mateix llibre (es tria un llibre que pugui ser atractiu per a ambdós grups) i celebren la tertúlia plegats amb la participació de les coordinadores dels dos clubs de lectura. Es fa el mateix amb els club de lectura juvenil i el club de lectura infantil.

- La col·laboració entre la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra i el Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu (Barcelona) que pretenia difondre la lectura de còmics entre els mestres i alumnes de les escoles. Es van dur a terme diferents accions: preparació de maletes amb còmics, curs de formació per als mestres, assessorament en el desenvolupament d'activitats de foment del còmic a les escoles.

- En Jaume Centelles per l'extens currículum de treball en l'animació a la lectura i desenvolupament de les biblioteques escolars.

- La Biblioteca Josep Roca i Bros per l'activitat d'animació a la lectura "A cada abrerenc, un llibre!" que vol aconseguir que el municipi llegeixi durant tot l'any 2008 11.367 llibres, tants com habitants té Abrera.