divendres, 6 de desembre del 2024

40 anys de Salon du livre et de la presse jeunesse en Seine-Saint-Denis

Un dels esdeveniments més especials del Bib.botó és la visita al Saló del llibre infantil de Montreuil. Des de l'any 2000, el grup de treball organitza un viatge a aquesta fira tan important del país veí. Es tracta d'un punt de trobada molt inspirador per totes nosaltres i un bon moment per dedicar-nos a parlar de llibres i somniar projectes plegades. 

Gran Premi 2024 per Susie Morgenstern

Cada any el grup creix, i tenim la sort d'acollir amb nosaltres noves professionals que s'animen a conèixer aquesta fira internacional. El viatge inclou un sopar tradicional el dissabte al vespre, al nostre restaurant preferit, amb la posterior cantada de nadales a les portes de Notre Dame. 


Us animem a consultar la pàgina oficial del Salon du livre et de la presse jeunesse en Seine-Saint-Denis  i si teniu ganes de venir, només cal que us poseu en contacte amb nosaltres de cara la propera edició, que serà del 26 de novembre a l'1 de desembre de 2025. 



VII Premi Maria Rius

Un any més, el Bib.botó ha format part del Premi Maria Rius d'il·lustració. En aquesta VII edició celebrada el 10 d'octubre de 2024 a la llibreria Laie Pau Claris, la guanyadora ha estat la il·lustradora Cristina Losantos Sistach.

I en la categoria d’honor, el jurat ha premiat a Montse Ginesta Clavell.


L'acte ha comptat amb la presència de Maria Rius, il·lustradora infantil que dona nom al premi i els membres del jurat de la setena edició: Jordi Vila Delclòs, guanyador de la sisena edició; Amàlia Ramoneda, com a representant de l’Associació de Mestres Rosa Sensat; Almudena Suárez, com a representant de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC); Nati Calvo, representant de Bib Botó (Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils); Christian Inaraja, com a representant de l’IBBYcat – Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil ; Enric Aymerich, representant la llibrera Laie Pau Claris, organitzadora del premi, que actua com a secretari del jurat sense vot.

Llegiu tota la notícia a la crònica del VII Premi Maria Rius publicada a l'Ibbycat.

XVè Premi Carme Romaní 2024

El passat 25 de setembre de 2024, a l’escenari 2 de La Setmana del llibre en català, es va fer l’entrega del XVè Premi Carme Romaní.        


Enguany es premiava el treball en xarxa, a l’hora d’organitzar accions relacionades amb la literatura infantil i juvenil, en les poblacions que disposaven de més de dues biblioteques.

Les biblioteques candidates que optaven al premi eren: Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Girona, L’Hospitalet, Mataró, Sabadell, St. Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.

La xarxa de biblioteques més votada, va ser la de Girona que compta amb 4 biblioteques municipals i una central.

Des del Bib. Botó volem donar la nostra més sincera enhorabona a tot l’equip de cada una de les biblioteques que formen aquesta xarxa.


A continuació trobareu l’escrit d’agraïment que va llegir el dia de l’entrega la Laura Querol,  bibliotecària que coordina el grup de treball de biblioteques infantils de Girona:


En primer lloc, agrair a Bibotó i al jurat del Premi Carme Romaní que ens hagin guardonat en aquesta XVa edició. Estem molt contentes i ens sentim molt orgulloses de rebre aquesta distinció que, prèviament, ha reconegut persones, biblioteques i entitats que formen part dels nostres referents professionals. Moltíssimes gràcies.

Aquest premi -que tot l’equip de les Biblioteques de Girona ha rebut i celebrat amb molta il·lusió- crec, com a coordinadora del Servei de Promoció Lectora i del Grup de Treball Infantil i Familiar, que és sobretot un important reconeixement de les persones responsables de les àrees infantils i familiars de les Biblioteques de Girona i de la tasca que hi fan.

Són elles qui de forma generosa i entusiasta comparteixen coneixements, experiències i inquietuds per bastir un projecte de promoció lectora coherent per a les cinc biblioteques, capaç d’engrescar els infants i les seves famílies.

Són elles les que vetllen per formar-se, permanentment; les que imaginen i donen vida a nous recursos que puguin arribar a més usuaris; les que s’esforcen a mantenir el nivell de qualitat de les propostes i, si és possible, millorar-les; les que encaren sempre amb actitud positiva els nous reptes i mai no dubten a posar fil a l’agulla.

És cert que disposar d’una estructura de treball en xarxa facilita aquesta implicació, però res no seria possible sense la vocació que les mou a totes i cadascuna. L’amor pels llibres i la lectura, el respecte i atenció a les necessitats canviants de mainada i famílies, l’afany educatiu en cada acció dissenyada, la cura en els detalls, les ganes incombustibles d’arribar, amb senzillesa, a l’excel·lència, formen part del seu ADN bibliotecari!

Són persones apassionades pels llibres i la feina ben feta que saben encomanar passió per la lectura i les Biblioteques.

Per tot això, Anna, Cati, Cion, Cristina, Ester, Glòria, Iulanda, Júlia, Maria, Rat, Xavier, moltes gràcies.

I moltes gràcies també a totes les companyes responsables de les àrees infantils i familiars de les Biblioteques del país que sabem que treballen, des de sempre, amb la mateixa vocació i passió.