dilluns, 19 de novembre del 2012

Laboratori de laboratoris

Per tots aquells que no esteu assabentats, us volem donar a conéixer una activitat que de manera una mica "clandestina" va tenir lloc el passat 7 de juliol a la Biblioteca Roca Umbert (BRU) de Granollers.

Com sabeu (i si no ho sabeu, us ho expliquem), la BRU, i al seu capdavant l'Anna Mas i la Glòria Gorchs, són pioneres en unes activitats que uneixen foment de la lectura i creativitat i que van anomenar "Laboratoris de lletres i imatges". La seva activitat es pot seguir a través del blog dels laboratoris, on estan disponibles tots els materials de les sessions (bibliografies, descripció de les activitats, etc...). Tant l'Anna com la Glòria, així com també la Nati Calvo i la Marta Roig (que també havien començat una experiència similar a la biblioteca de Montbau de Barcelona) sabien d'altres persones que havien dut o estaven posant en marxa projectes semblants a altres indrets de Catalunya, i van voler convidar-nos a un petit grup de persones a reflexionar sobre la idea dels laboratoris i a posar en comú les nostres experiències, idees, projectes de futur, etc...

Així va ser com, tal i com us explicava al començament, el 7 de juliol ens vam trobar a la BRU. La Jornada va estar estructurada en una primera part amb breus presentacions de les diferents experiències d'arreu del territori, la realització in situ d'un laboratori ("Poetria elemental / Zoolopoètica"), l'avaluació per part dels participants del laboratori, i una última part en la qual tots plegats vam reflexionar sobre diferents aspectes claus en el desenvolupament dels laboratoris (l'espai, el paper del conductor, la metodologia, la filosofia...).

La idea és que aquesta jornada es repeteixi de manera anual i serveixi com a punt de trobada per posar en comú les experiències de les persones que es dediquen a aquest tipus d'activitats, així com també per donar suport i engrescar a altres professionals en l'extensió de la xarxa de laboratoris arreu de les biblioteques del nostre entorn.

Tots els materials de la jornada estan disponibles per a la seva consulta en aquest espai de la Wiki del grup de treball, i aquí sota us deixem unes quantes fotografies on podreu veure com ens vam ensortir els participants en la creació del nostre animal poètic...



[Feu click per veure les fotos ampliades]

4 comentaris:

Tere Más ha dit...

Al marge de tot el que vaig aprendre i gaudir, vull destacar el format de la sessió. A mig camí entre el workshop, el laboratori, el taller, la jornada va ser una de les millors experiències formatives que he viscut. Va haver-hi exposicions àgils, experimentació i debat. Moltes gràcies a tot@s

Un chat botté ha dit...

coincideixo amb la teresa, crec que vam ser capaces de dedicar tots els esforços al contingut i al debat entre les persones sense preocupar-nos de logístiques, logos ni mandangues.
gairebé a cost zero (excepte la despesa que va assumir la roig amb el seu material!!)i amb carmanyola si cal, però això anima molt en els temps que corren.

Caputxetaroig ha dit...

Més enllà d'aquella trobada, que esperem repetir, ara tenim el repte de trobar la fórmula per compartir totes les propostes que desenvolupem. També el de seguir amb la cerca de teories i estudis, que ens permetin anar fixant les bases d'aquestes experiències de lectura i creativitat.

Matilda ha dit...

Va ser una jornada de formació i de compartir experiències genial. Jo aposto per la formació de 'carmanyola sense logo': un nou i bon format que vam inventar a BRU. Per molt anys!