dilluns, 18 d’abril del 2016

Trobada professional a Mollerussa: biblioteques i infants

Dins el marc del 32è Saló del llibre infantil i juvenil de Catalunya que se celebra a Mollerussa, el Bib.botó ha organitzat una trobada professional d'intercanvi d'experiències entre bibliotecàries de tot el país. Amb l'ajuda i la complicitat del CLIJCAT, mare i promotora del saló, i de les Biblioteques de Lleida.
A continuació us fem cinc cèntims de les experiències que es presentaran i us animem a venir: ens veiem a Mollerussa!

Trobada d'intercanvi d'experiències amb les biblioteques de la demarcació de Lleida, a càrrec de Bib.Botó. 
Mollerussa, 25 d’abril de 2016 
Horari:  de 10 a 12h. 

10-11.30 h Presentació de projectes i esmorzar:

Biblioteques de comarques gironines. Què és i com funciona el Grup CLER. A càrrec de Dolors Madeo Ger, Judit Badia Perpinyà, Alícia Aguado Campos i Mont Pujolriu Terradas 
El grup CLER el formem un grup de professionals de les biblioteques públiques de les comarques gironines i treballem des de l’any 2004 per difondre la literatura infantil i juvenil. Tres cops l’any publiquem una guia on fem una selecció acurada de les novetats editorials infantils i juvenils, adreçada a famílies, mestres i educadors. 

Biblioteca Sant Bartomeu, d’Alpicat. Llibre Gegant. A càrrec de Neli Peirau. 
Fa 16 anys la biblioteca va endegar una iniciativa que ha esdevingut un projecte d’animació lectora anual i que s’ha institucionalitzat com una festa al municipi. Es pretén familiaritzar al lector amb el llibre en les seves diferents facetes. Des de l’escriptura creativa, a través de l’escriptura d’un conte de temàtica lliure, a la lectura oral, ja que es dóna lectura als contes presentats, però sobre tot i de forma molt especial, a la il·lustració, amb el dibuix en directe dels contes. 

Biblioteca Pública de Lleida. Secció Infantil i Juvenil. Poker de Llibres. A càrrec de Xosse Nofre 
La biblioteca dóna el tret de sortida aquest 2016 a "Poker de llibres", un projecte de crítica i recomanació de literatura juvenil on els mateixos joves són els protagonistes. 

Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer. Projecte Educar & Família. A càrrec de Núria Arbós Aglutinar les activitats que es fan a la ciutat adreçades a pares/mares i els seus fills amb la finalitat d’aconseguir un cicle d’activitats comú que estigui obert a tothom i que respongui a les necessitats de les famílies en el seu dia a dia. Coordinat per la Regidoria d’Ensenyament i Cultura, la Biblioteca i l’Àrea de Pediatria del CAP de Balaguer, amb la col·laboració de les AMPA dels centres educatius de la ciutat. 

Pla de lectura de Can Butjosa. Parets del Vallès. A càrrec de Gisela Ruiz i Sònia Fernández Des de fa 22 anys la biblioteca ofereix aquesta activitat durant el curs a totes les escoles de primària de Parets del Vallès. Consisteix en explicar contes als alumnes de cicle inicial i mitjà, així com presentar lectures atractives i fer tertúlia literària als de cicle superior. Es fa d’una manera engrescadora i estimulant amb la intenció d’apropar el món de la lectura als infants i potenciar l’ús de les biblioteques del poble. 

Àrees infantils de Biblioteques de Cornellà. Treball en xarxa amb la comunitat educativa. A càrrec de Nati Calvo 
Les àrees infantils de les Biblioteques de Cornellà està duent a terme un projecte de consolidació de treball coordinat amb altres agents de la comunitat educativa que ha permès tirar endavant un seguit de programes que s'han consolidat i han esdevingut una cita ineludible en el nostre calendari: la 'Corneliada', el projecte de lectura en veu alta en el qual hi participen la totalitat dels centres educatius públics de primària de Cornellà, i les 'Jornades B-EDU', una trobada de docents i bibliotecaris entorn una proposta de formació que cerca donar resposta a les inquietuds d'aquests professionals relacionades amb l'àmbit de la lectura i la literatura infantil i juvenil. 

11.30-12 h Visita del Saló i l’exposició monogràfica d’enguany: S'ha escrit un crim!

1 comentari:

Nati Moncasí ha dit...

Bon dia, em plau comunicar que 30 professionals de les biblioteques públiques de Lleida ens han confirmat la seva assistència a la Trobada.
Avui també hem publicat la notícia a la WEb de la Central de Biblioteques de Lleida.
Fins dilluns, una abraçada.

Nati Moncasí
Cap de la Central de Biblioteques de Lleida
http://biblioteques.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/Trobada-dintercanvi-dexperiencies-dels-professionals-de-les-biblioteques-publiques-de-Lleida-amb-el-Grup-Bib.Boto-al-Salo-del-llibre-infantil-i-juvenil-de-Catalunya