dimarts, 5 d’abril del 2016

Llista d'Honor IBBY 2016


Cada dos anys, l'IBBY elabora la seva Llista d'Honor, un catàleg que reuneix un centenar de llibres publicats als països membres de l'IBBY i en tots els idiomes. Aquests títols publicats durant aquest període estan triats per les seves qualitats literàries i artístiques. 

Cada secció nacional de l'IBBY tria un llibre de cadascuna d'aquestes categories: autors, il·lustradors i traductors. Els països amb una producció important de llibres infantils i juvenils en més d'un idioma poden nominar fins a tres llibres de cada categoria.

El catàleg es distribuirà  al 35è Congrés de l'IBBY que es celebrarà el mes d'agost a Auckland, a Nova Zelanda. Els llibres formaran part d'una exposició itinerant que viatjarà a Japó, Rússia i a la Bologna Children's Book Fair

Les col·leccions permanents de la Llista d'Honor són a la International Youth Library a Munic, al Swiss Institute for Child and Youth Media a Zuric i a la Bibiana Research Collection a Bratislava, a la JBBY de Tòquio i al Northwestern University a Evanston, a Illinois.

En aquest enllaç podreu consultar els llibres premiats a la Llista d'Honor 2016. En l'àmbit lingüístic català hi figura la novel·la juvenil de David Cirici: Zona prohibida.