dimecres, 5 de maig del 2010

Red de Selección en versió web

La Red de Selección de libros infantiles y juveniles és un grup de treball constituït per institucions, associacions i revistes que realitzen una tasca de selecció i recomanació de lectures per a nens i joves en les diferents llengües de l'estat espanyol. És un espai de reflexió, col·laboració i desenvolupament de projectes relacionats amb la selecció de lectures per a infants i joves. El Grup de Treball de Biblioteques Infantils hi col·labora des de l'inici i per això avui us volem explicar què fem i com podeu accedir al resultat de la nostra feina.

Un dels objectius de la Red de Selección és proporcionar a mestres, bibliotecaris i altres agents promotors de la lectura entre nens i joves les eines que recolzin la seva feina. I des del 2004 l'eina que proporcionava la Red era la publicació de la guia anual que recollia el resultat de la selecció de les millors obres publicades durant un any: primer les guies recollien lectures segons les diferents franges d'edat, però posteriorment les guies incloïen totes les edats (de 3 a 15 anys).

La guia, però, ha evolucionat fins a convertir-se en una nova eina: una base de dades que funciona en línia i que conté tots els llibres seleccionats des de l'any 2004. Aquesta aplicació ofereix dues opcions de consulta:

1. Llibre digital: permet visualitzar totes les seleccions anuals (de moment només hi ha disponible l'últim any) amb un visor Flash que li dóna un aspecte de llibre imprès i funció passa-pàgina. També ens dóna l'opció d'imprimir, modificar el tamany del text o veure'l a pantalla completa.

2. Base de dades: permet visualitzar llistats de llibres que compleixen determinats paràmetres de cerca. Els criteris són: per títol i/o autor; o per llengua i/o edat i/o any. El resultat de les cerques és un llistat ordenat que permet generar documents en format pdf i també permet veure les ressenyes de cada llibre.


En resum, que a partir d'ara les eines de la Red de Selección estan més a l'abast que mai. Us ajudaran a buscar llibres per recomanar, per comprar...
Hi podreu accedir clicant l'enllaç vinculat al logo de la Red de Selección que trobareu a la barra de l'esquerra. No us ho perdeu!

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.