dimecres, 26 de maig del 2010

Formació sobre LIJ i biblioteca escolar

Ara que cada vegada veiem més a prop les vacances d'estiu, les jornades intensives i sobretot que el sol se'n va a dormir més tard, potser estarem encara més animats per mirar de reciclar-nos i aprendre una mica més sobre literatura infantil i juvenil i biblioteques. Us informem de dues propostes que ens han semblat molt atractives:

1. Escola d'Estiu Rosa Sensat: A Rosa Sensat ja porten 45 edicions de la seva Escola d'Estiu i enguany podreu comprovar que l'oferta és més àmplia i variada que mai. Entre tota l'oferta ens han cridat l'atenció són els següents, però no perdeu l'ocasió d'entrar-hi i fer una ullada:

- L'aprenentatge inicial de l'escriptura i la lectura
- Taller d'imatges, objectes i paraules
- A cor què vols. Literatura per a infants i joves
- Contar contes: trobar en un mateix el centre interior on se sustenta la capacitat de contar
- El PLEC: el Pla de Lectura de Classe
- Fem un bloc a la biblioteca escolar
- Què ens diuen les il·lustracions
- Els clàssics de classe: la potencialitat de la literatura infantil i juvenil
- Una mà de contes del MNAC: l'audiovisual i la narració com a instrument d'aprenentatge i d'interpretació de l'art i la seva aplicació a l'escola

2. I Escola d'Estiu de Literatura Infantil i Juvenil: les universitats a l'estiu són un bon terreny per a la recerca de formacions enriquidores i la Berta Bocado ens ha fet saber aquesta primera experiència que es durà a terme a la Universitat de Vic, una Escola d'Estiu de Literatura Infantil i Juvenil que enguany se centrarà en l'estudi de l'element del paisatge com a part fonament de la creació dels entorns viscuts i màgics.

El problema serà: com escollir entre tanta oferta engrescadora?