dilluns, 23 de novembre del 2009

"Los monstruos"

Aquells que no us pogueu esperar que arribi el 18 de desembre per fer cua davant del cinema i veure l'adaptació que del clàssic de'n Sendak ha fet l'Spike Jonze, podeu córrer a la vostra llibreria habitual i...

a) Comprar-vos "el" llibre.
b) Comprar-vos "l'altre" llibre, és a dir, aquest:Aquest "altre" llibre s'acosta més a la pel·lícula que veurem el dia 18 que no pas l'àlbum original, ja que el seu autor, Dave Eggers (a qui molts coneixereu com a fundador de la famosa McSweeney's i autor de llibres com "Què es el què", publicat en català per Empúries), és qui ha co-escrit amb Jonze el guió per a la versió cinematogràfica d'"Allà on viuen els monstres".

Això és que el diu sobre "Los monstruos" la web de Random House Mondadori:

Los monstruos, basado libremente en el cuento de Maurice Sendak y el guión escrito a partir de él por Dave Eggers y Spike Jonze, trata sobre la confusión de un niño, Max, que se abre paso en un mundo que no puede controlar. Su padre se ha marchado, su madre pasa el tiempo con su joven novio y su hermana está entrando en la adolescencia y ya no se interesa por él. Al mismo tiempo, Max se descubre capaz de actos asombrosos: se disfraza de lobo y muerde a su madre, y no siempre logra dominar sus arrebatos. Durante una pelea en casa, Max huye corriendo al bosque. Allí encuentra una barca, sube a bordo y acaba en mar abierto, a la deriva. Desembarca en la isla de los Monstruos y pronto se convierte en su rey. Pero las cosas se complican cuando Max comprende que los Monstruos esperan tanto de él como él de ellos. Divertida, oscura y vital, Los monstruos es una historia eterna que ha resistido el paso del tiempo y resulta atractiva a cualquier edad.

***
PS personal: L'he vist aquest matí en una llibreria del centre de Barcelona en castellà, però desconec si s'ha publicat també en català. Si algú té més dades, les pot deixar als comentaris :-)

PS personal 2: Si algú s'el llegeix, que passi també pels comentaris...

1 comentari:

Un chat botté ha dit...

ahir vaig veure el llibre del guió, però la coberta és diferent... no sé si és el mateix. També han tret un llibre puzzle i un llibre de "pinta i coloreja". La veritat és que fan força mala pinta. Són amb fotografies extretes de la pel·lícula, sabeu? els típics llibres que treu disney per aprofitar els filons cinematogràfics.
No he llegit el text, eh! però em fa por que es vengui aquest llibre en comptes de l'original.
La peli el què és la peli i el llibre d'en Sendak!! No ens confonguem!!! A veure si des de les biblioteques i les llibreries ho deixem ben clar!!!
per cert, ja teniu la disfressa apunt?