dimarts, 10 de novembre del 2009

Literatura infantil als iPhone

Ara que tant es parla del llibre digital... algú s'ha parat a pensar com evolucionaran els llibres il·lustrats per infants en aquest nou món tecnològic?

Avui us vull mostrar dos exemples d'un possible camí: els iPhone. Ja sabeu, aquests telèfons hipermoderns (i no precisament barats) de la companyia Apple. Als EUA ja hi ha qui està produint aplicacions per infants relacionades (si més o menys ja ho haureu de decidir vosaltres) amb la lectura.

Per una banda, l'ABCOddity, un abecedari il·lustrat i animat, amb un preu de 99 cèntims de dòlar (uns 60 cèntims d'euro al canvi)

ABC Oddity from autofuss on Vimeo.

I per una altra, iStoryTime, tota una col·lecció de llibres narrats per l'iPhone que es venen separadament (podeu veure'n el catàleg, totalment en anglès, clickant l'enllaç).

Què em dieu? Creieu que d'aquí a uns anys a les biblioteques disposarem també d'aquests tipus de llibres? Sou dels apocalíptics o dels integrats, respecte d'aquests avenços tecnològics? Ara que ja hi ha centres educatius que s'han desfet dels llibres de text, creieu que això afectarà a com els infants es relacionen amb el llibre a les biblioteques? M'estic posant massa filosòfica?

2 comentaris:

Irisibula ha dit...

Certament, aquest és un tema apassionant. Aquest tipus d'aplicacions només les veig factibles si el nen manega l'iPhone (jo no tinc tan clar que li deixés a un infant l'iPhone perquè valen una pasta).

En tot cas, un àlbum il·lustrat serà difícil d'adaptar al llibre electrònic o serà que jo encara no m'ho acabo d'imaginar.

Però que consti que jo no em tanco a res. Tot serà veure-ho i provar-ho.

Eli Ramirez. ha dit...

Jo sí ho veig factible,
L'altre dia a classe havíem de fer una pràctica de creació d'un llibre electrònic per a ser visualitzat en dispositius electrònics i vam escollir el Soldadet de plom.

Es tractava d'agafar el text pla i donar-li una mica de format, i llavors vam buscar il·lustracions per incorporar-les.

El cas és que potser amb l'iPhone queda tot molt petitet (el problema del preu el veig ara, però no a llarg termini, tota la tecnologia s'abarateix relativament ràpid) però amb aquests readers tan monos que hi ha ara, no veig perquè hagi de ser un problema posar-hi llibres il·lustrats (sí, bé, es perden moltes coses...)

no sé, tot és qüestió de temps, ja es veurà.. hi ha masses dubtes... començant i acabant pel futur de la professió O_O