dissabte, 29 d’abril del 2017

Matinal BibBotó&Biblioteques de Lleida: Clubs del lectura infantils i juvenils

El Grup de Treball BibBotó, la Central de Biblioteques de Lleida i el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil us conviden el proper 8 de maig, a les 10 h, a la matinal que durem a terme per segon any en el marc del Saló del Llibre Infantil i Juvenil a Mollerussa.

Aquesta edició la dedicarem a conèixer experiències i debatre entorn els Clubs de lectura infantils i juvenils i ens trobarem de nou professionals i biblioteques de tota Catalunya en terres lleidatanes.
Us presentem aquest programa que volem compartir amb tots vosaltres. Us hi esperem!

___________________________________________________________

33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya
Mollerussa, 8 de maig de 2017
10 a 12h.

Trobada d'intercanvi d'experiències amb les biblioteques de la demarcació de Lleida, a càrrec de Bib.Botó. Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del COBDC amb la col•laboració de la Central de Biblioteques de Lleida

Tema de la trobada:

Clubs de lectura infantils i juvenils:
Anatomia, dissecció i intercanvi d'experiències.

Experiència 1.
Clubs de lectura infantils i juvenils a la Biblioteca Municipal L’ Ateneu d’Esparreguera
Presenten: Glòria Cepero i Carla Canongia

L’objectiu és crear un espai de relació i acompanyament en la lectura per a infants i joves.
En aquesta etapa els infants es troben en una fase on el joc i la imaginació són importants per al desenvolupament, per tant entrem en el seu joc a partir d’una història.
Les trobades es fan quinzenalment i han de llegir només els capítols del llibre que els proposem a casa (neguem la lectura, per tal de crear expectativa) i sempre que puguin han d’intentar assolir reptes que els marquem, que poden ser des de cercar informació fins manualitats diverses.

Experiència 2.
Penya dels signes: passant passant per la lectura ens anem enganxant.
Biblioteques Municipals de Reus
Presenta: Dolors Bargalló

El format d’aquest club no gira a l’entorn d’una única lectura sinó a partir de les propostes diverses a l’entorn d’un tema, un gènere o un autor fetes per la dinamitzadora i els mateixos participants. També és una fórmula per anar descobrint lectures imprescindibles d'autors universals i especialment dels catalans.

Experiència 3.
Acosta't a la lectura: Clubs i tallers de lectura de les Biblioteques de Terrassa.
Presenta: Marta Martí

Des de fa molts anys, les biblioteques de Terrassa tenen una oferta de clubs i tallers de lectura i escriptura per a infants i joves, i també per a adults interessats per la Literatura Infantil i Juvenil. L'objectiu és fer arribar les històries, esbudellar-les, compartir-les i sobretot, fer de la lectura una activitat de la qual es pot gaudir en grup.

Experiència 4
Viatges en imatges a la Biblioteca Biblioteca Ramon Berenguer IV d’Almenar
Presenten: Anna Salvia

El nostre primer club de lectura infantil "Viatges en imatges" té com a objectiu afavorir que l’infant gaudeixi de la lectura a partir de l’àlbum il•lustrat. Està destinat a nens i nenes de 6 i 7 anys. Fem una hora de lectura per divertir-nos, un cop al mes, i ho fem amb àlbums il•lustrats, no és obligatori fer préstec ni cap treball paral•lel. Les sessions són presencials i a la biblioteca.

Experiència 5
Clubs de lectura infantil i juvenil a la Biblioteca Carles Morató de Solsona: un exemple de sinergies
Presenten: Sílvia Torralba (PEE) i Ester Barniol (Biblioteca Carles Morató)

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Solsona, a través del Pla Educatiu d'Entorn, es planteja, entre els seus objectius, el foment de l'hàbit lector, així doncs col•labora amb la Biblioteca Carles Morató en l'organització dels clubs de lectura infantil i juvenil, fet que ha permès ampliar la col•laboració en l'organització d'altres activitats relacionades amb la dinamització lectora.

Experiència 6
Clubs de Lectura Juvenils a la Biblioteca Sant Agustí de La Seu d’Urgell
Presenten: Lourdes Esteve

Aquest projecte té com a objectiu que nois i noies estudiants de 4t d’ESO dels instituts de la població organitzin clubs de lectura amb alumnes de primària de les escoles de la població.
La biblioteca fa la formació i dóna eines als nois i noies de 4t d’ESO de com triar el llibre, com preparar i com conduir la sessió del club de lectura.

Consulteu el programa del Saló.

Com arribar-hi?
L’Amistat (Carrer Ferrer i Busquets, 90 25300 Mollerussa)