dimecres, 23 de novembre del 2016

Salon du livre et de la presse jeunesse - Montrueil (del 30 de novembre al 5 de desembre)




I ja el tenim aquí!

Si, si, el Salon du livre et de la presse jeunesse! I quines ganes tenim!!!

Una bona colla d'enamorades de la LIJ ens trobarem allà per a gaudir d'aquesta magnífica fira, una de les més importants que se celebren a Europa, que acull el bo i millor del panorama literari infantil i juvenil actual. Editors, escriptors i il·lustradors d'arreu hi seran presents.

Aquest any el tema és: Sens dessus dessous (la traducció seria Potes enlaire). Amb aquest lema, l'organització del Saló vol destacar les noves formes creatives de la literatura infantil i juvenil.

I per anar fent boca aquí teniu un tastet del què hi trobarem:


  • L'Exposició del Saló: La règle et le jeu

Una exposició que forma part del projecte europeu Transbook - una iniciativa europea per promoure la transició digital i la internacionalització de la indústria editorial dels nens-.

A través dels ulls de les experiències il·lustradors, de so i de lectura interactiva franceses i europees, podrem veure moltes formes d'estructures que floreixen en la literatura infantil: llibres atípics, llibre-objecte, accessoris de lectura, llibres en acordió ...

Hi trobarem un vis-a-vis entre tres precursors en aquest camp:  Bruno Munari, Warja Lavater, Paul Cox i tres escrits experimentals amb Marion Bataille, Adrien Parlange i Mathias Picard.

Ens convidaran a llegir d'una altra manera (ulleres 3D, mitjans digitals, l'enginyeria de paper...) els àlbums de set autors europeus: Isol, Anne Brouillard, Lucie Felix, Virginia Mori, Madalena Matoso, Ana Peix, David Wiesner.

I per si no en teníem prou, també ens conviden a llegir entre línies a altres set artistes europeus:

Anne Herbauts, Ben Newman, Daniela Olejnkiova Massimiliano Tappari, Isidro Ferrer, Katrin Stangl, Hélène Riff.


  • Les Pépites du Salon
Trenta-sis títols de tots els gèneres i exclusivament francòfons, seran sotmesos a un jurat professional i un jurat de lectors. Seran seleccionats per cada jurat, tres títols en cada grup d'edat, "petit", "mitjà", "gran", i una llavor d'or, llavor de les llavors (pépites), que coronarà el llibre de l'any. Qui serà???? Ho sabrem el dia 30 de novembre a la una del migdia, quins nervis!!!!

  • Autors convidats:
Com cada any, la llista és inacabable. No sabem mai per on començar... Mireu, mireu i gaudiu!

Tot això i molt més ens espera. Com bé diu la dita: París bien vale una misa! 


Allez allez cap a París!