dimecres, 16 de novembre del 2016

Jornada de Biblioteques Inclusives

La biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, acollirà el proper dilluns 28 de novembre la Jornada: Biblioteques inclusives impulsada des del Servei de Biblioteques de la Generalitat en el que participen biblioteques de la Xarxa de Diputació de Barcelona i del Consorci de Barcelona.

Les inscripcions estan obertes fins el dia 21 de novembre amb un aforament limitat.

L'objectiu principal de la Jornada és:

"...proporcionar orientacions per aconseguir que totes les biblioteques públiques catalanes siguin espais inclusius, no només per complir amb tot el marc legal i teòric, sinó per donar oportunitat de futur a totes les persones amb discapacitat per tal de garantir la seva inserció plena a la societat..."

A la Jornada es presentaran les pautes que s'han treballat, per personal bibliotecari i especialistes, des de quatre grans àrees (arquitectura, fons documental, serveis i formació). Uns pautes que pretenen ser el punt de partida perquè les biblioteques publiques de Catalunya s'adhereixin a aquest projecte.

La Jornada s'iniciarà amb una conferència inaugural ¿Quiero una biblioteca más inclusiva, por dónde empiezo?  a càrrec de Jose Ángel Martínez Usero (exprofessor universitari i director de projectes de recerca en el camp de les TIC per a les persones amb discapacitat. Actual responsable de relacions exteriors de l’empresa FUNKA). Comptarà amb tres taules de "Diàlegs" en la que participaran especialistes en Fons editorial adaptat a necessitats lectores, en la que prendran part editorials que publiquen aquest tipus de fons, Serveis i en Arquitectura.  

La Jornada inclourà també un vídeo de bones pràctiques que actualment es realitzen a Biblioteques d'arreu de Catalunya relacionades amb col·lectius amb discapacitat, i el lliurament del Premi Bones Pràctiques que convoca l'Associació de Lectura Fàcil.

Accediu al programa de la Jornada

Formulari d'inscripció