dijous, 29 de setembre del 2016

Libraries and The City

Libraries & The City és el nom del bloc testimoni del viatge i formació professional pràctica que durà a terme durant set mesos la Gisela Ruiz, directora de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa i membre del grup de treball Bib.botó, a Nova York.
La Gisela, com bé explica al seu bloc, gaudeix d'un permís de set mesos per a formar-se sobre el treball que fan tres biblioteques amb els joves: New York Public Library, Brooklyn Public Library i Queens Library.
L'objectiu de la seva formació és observar els serveis adreçats als joves:  la distribució dels espais ; les activitats que es duen a terme; com estimular la recerca en els joves i com difondre els llibres de coneixements. El resultat d'aquesta formació pràctica serà l'elaboració d'un projecte que es desenvoluparà dins el Pla Estratègic de Can Butjosa durant el període 2016-2019.
La seva arribada a Nova York ja ha començat a donar els seus fruits publicant els seus primers posts que ens permeten de conèixer de primera mà i sota la seva atenta mirada el moviment cultural d'aquesta ciutat: descobrir les zones de lectura o Reading Rooms de Bryant Park, el passeig literari de Central Park, el servei de Free e-Books al metro, llibreries de somni.. i copsar-ne l'ambient literari que es respira a Nova York. Una visió ben diferent de les guies de viatge habituals! Mireu quina descoberta ha fet a la llibreria Books of Wonder... cites a cegues entre llibres i possibles lectors...



Estem delerosos que comenci ja les seva estada a aquestes tres grans biblioteques per a conèixer de primera mà quina feina fan amb els joves. Enhorabona Gisela i durant aquests set mesos seguirem els teus passos per Nova York una colla de bibliotecaris, mestres, pares, llibreters...



1 comentari:

Lecto@ddicte - Club de Lectura Juvenil ha dit...

Quina meravella! Estarem al cas de l'aventura, a més la Gisela va ser professora de la moderadora del nostre club a la facultat, així que encara ens fa més gracia. Sort i moltes aventures.

Bona lectura, lecto@ddicte!