dimecres, 2 de desembre del 2015

El calaix de la diversitat: recursos per a infants i joves amb discapacitat

En commemoració del Dia Internacional de les persones amb discapacitat, el Servei de Biblioteques amb la col·laboració d'un grup de bibliotecàries i professionals relacionats amb les discapacitats, ha elaborat una guia de lectura per tal de donar accés a infants i joves amb discapacitat a aquells recursos que cobreixen les seves necessitats lectores i de comprensió. I també per acostar a qualsevol persona interessada tots aquells recursos que tracten en la seva temàtica les discapacitats.

La guia "El calaix de la diversitat: recursos per a infants i joves amb discapacitat" es divideix en dues parts:
Per una banda llibres adaptats a diferents capacitats lectores i de comprensió: llengua de signes, llenguatge pictogràfic i de comunicació SPC, Lectura Fàcil i àudio contes que s'adrecen a infants amb sordesa, autisme, amb condicionis psíquiques diverses o ceguesa.

I per una altra recursos amb protagonistes amb discapacitat i que es presenten classificats pel tipus de discapacitat: condicions físiques i funcionals (paràlisi cerebral, lesions medul·lars...), condicions intel·lectuals (sindrome de down, autisme, sindrome d'Asperger...), condicions psíquiques (transtorn bipolar, esquizofrènia...), condicions sensorials (ceguesa, sordesa...), i TDAH.

La guia es presenta en dos formats, un tríptic que recull les darreres novetats publicades en cada un dels apartats, i una guia més extensa que recull molts més títols i que pretén ser una guia viva que reculli tots els recursos que es vagin publicant en un futur i que s'anirà actualitzant periòdicament.

De moment només us podem avançar el tríptic, que aviat rebreu a les biblioteques públiques: