dimecres, 18 de novembre del 2015

Nou portal infantil de Biblioteques de Barcelona

Fa uns dies el grup de treball d’Àrees Infantils de Biblioteques de Barcelona va presentar els nous continguts del Portal infantil.






Es tracta d’un web adreçat especialment a infants i famílies, també a mestres i afeccionats al món de la Literatura Infantil. La voluntat ha estat dotar el portal de recursos per aquesta tipologia d’usuaris. També donar accés de forma ràpida a informació que pot ser útil pels companys de les Àrees Infantils en les tasques diàries.

La part tècnica i les plantilles són les mateixes que les emprades al portal d’adults. A nivell de contingut s’ha utilitzat un llenguatge planer, com per exemple en el cas de les Preguntes Més Freqüents, amb informació de la normativa i serveis explicats de forma entenedora per a aquest tipus d’usuari.

Pel que fa als apartats se n’han desenvolupat alguns dels existents i se n’han creat de nous. El resultat final del portal informa d’uns serveis comuns de les diferents AAII, però també reflecteix les peculiaritats o trets distintius de les diferents biblioteques, com per exemple les Col·leccions especials, el Racó del Mestre i el servei d’ajut als deures que ofereixen algunes biblioteques.

Com a continguts destacats T’ajudem amb els deures té un subapartat Connectar-se a internet amb consells per a la navegació segura, un altre amb webs recomanats per a fer els deures que aplega a partir d’un Delicious recursos classificats per edats i per temes.

[Notícia apareguda al butlletí SDLIJ de novembre, i reproduïda aquí amb el permís de l'Anna Herráez, la seva responsable. Podeu consultar els butlletins en línia, o rebre'ls al vostre correu electrònic posant-vos en contacte amb la Biblioteca Xavier Benguerel.]