dimecres, 6 de novembre del 2013

Club de lectura infantil Caçadors de llibres


A la Biblioteca Font de la Mina de Sant Adrià de Besòs tenen un club de lectura infantil molt especial. Un club de lectura en veu alta quinzenal. El club té més d'un any de vida. Els seus objectius son:
     

  • Despertar el gust per  la lectura
  • Fomentar la Comprensió lectora
  • Desenvolupar la imaginació
  • Treballar amb valors i l’autoestima del nen:  Hàbits, Atenció, Respecte, etc.

Característiques:

Es tracta d’una activitat on es  fomenta la comprensió lectora gaudint, a través de diferents estratègies iper aconseguir l’aprenentatge amb el lleure des de la biblioteca pública i sense interferir en les activitats escolars dels infants del barri de La Mina de Sant Adrià de Besòs.

Es tracta d’una activitat voluntària, agradable, divertida i que s’endinsa en el contingut del llibre. Estimula la imaginació i ajuda a reflexionar al nen i a fomentar la seva autoestima a partir de l’autonomia en la lectura.

Exigeix un seguiment de l’activitat i una implicació per part del nen.     

                     
Desenvolupament de l’activitat:

Es reben els nens a la porta de la Biblioteca com a acte d’acolliment i se’ls convida a anar  al lavabo per a que després no hi hagin interrupcions i s’han de rentar les mans. Aquesta activitat té la funció d’assolir els hàbits d’higiene i de respecte a les persones que organitzen l’activitat i dels materials utilitzats.

Els pares, o familiars han de respectar l’horari i els nens no poden sortir fins que  s’acaba tota l’activitat. L’objectiu és educar als pares i als nens en el compliment del compromís d’assistència al Club.

S’entra a la Sala i  els nens ja tenen els materials preparats. Es presenta el personal de la biblioteca i cada un dels nens. S’expliquen els instruments que es fan servir per la dinamització de la lectura: la vareta màgica,que dóna el torn de paraula, la campaneta que fa que recordem que hem de respirar quan es vegi la coma, y el palet que sona quan es vegi el punt. Es dóna molta importància a respectar el torns de paraula.

Cada nen llegeix un paràgraf. El personal de la biblioteca fan preguntes sobre el que estan llegint per anar recordant i comprenent. Ningú corregeix quan s’està llegint, només ho llegeixen bé el personal de la biblioteca, però no diuen això no, o ha estat  malament.

Quan s’acaba el conte es fa la petita representació, dibuix, trencaclosques, etc...sobre el conte. S’escullen jocs que estimulin i potenciïn: hàbits, sentiments, reflexions, atenció, etc.

Es fan fotos i entre tots es fa la cançoneta dels membres del Club Caçadors de Llibres i el gest de caçar llibres com si fossin papallones.

El temps de lectura i de comprensió és de màxim de 25 minuts i la resta de temps es destina al joc.


Públic al qual va adreçat: nens i nenes de 6 a 8 anys. Cada sessió hi pot tenir un mínim de 2 nens i un màxim de 12 , tot i que es recomana 10 nens. Son nens procedents dels diferents Casals del Barri amb dificultats lectores i nens de la biblioteca.

La valoració és molt positiva.




1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola! Us volia donar les gràcies per publicar la vostra experiència, la he seguit i ha tingut èxit extraordinari.