dissabte, 18 de maig del 2013

Èxit en la primera edició de la Fira Conte va! Va de contes


Tot just fa una setmana es va celebrar a Vilanova i la Geltrú amb gran èxit de participació, la 1a Fira Conte va! Va de contes. Una Fira que parteix del desig de continuar gaudint de la Literatura Infantil tal i com ho feia la Judit Sendra: mestra, contacontes i gran amant dels contes il·lustrats vilanovina.

Autors, il·lustradors, editorials, biblioteques, llibreries, personatges de contes... Totes les vessants del conte estaven representades a través d'exposicions, tallers i espectacles infantils.

Al llarg de tot el dia a la Plaça de les Neus es van oferir diferents tallers infantils repartits en diferents carpes. Una d'elles acollia una marató ininterrompuda de contes on autors i contacontes van omplir de màgia la plaça amb les seves narracions.
La plaça també comptava amb una mostra de productes il·lustrats, titellaires, maquillatge i la presència de molts personatges de contes que per una estona havien saltat dels seus llibres per saludar als més petits: l'esquirol poruc, la Pepa Pig, en Dolcet, la Tina Superbruixa o els personatges de la biblioteca virtual Gènius i Valentina van ser alguns d'ells.

Per la tarda la Fira oferia tres espectacles amb dues representacions cadascun. Al Teatre Principal la Companyia Peus Grossos i Les 1001 nits, al Museu Romàntic Can Papiol Subi & Anna i els seus Contes il·lustrats i al Foment vilanoví on es va representar el conte Saltironets per la companyia Momepane.

A banda d'aquestes activitats, la Fira ofereix dues exposicions d'il·lustracions infantils que es poden visitar fins el 9 de juny:


Foment Vilanoví amb l'exposició col·lectiva dels alumnes de l'Escola de la Dona Francesca Bonnemaison: "Prínceps, herois i valents" "Nenes, bruixes i princeses". Una doble exposició coordinada per Ignasi Blanch.

Centre d'Art Contemporani La Sala: amb una altra exposició col·lectiva "Conte va! Va de contes" amb els il·lustradors: Lluís Amaré, Marta Balaguer, Ignasi Blanch, Mariona Cabassa, Mercè Canals, Lluís Ferrer, Glòria Fort, Carles Hernàndez, JuanolO, Òscar Julve, Cristina Losantos, Rosa del Rey, Sebastia Serra, Jordi Sunyer, Joan Thelorius, Jordi Vilà Delclós i Roger Zanni.

Il·lustradors exposició La Sala i membres de l'Associació pel FLIJSG

Aquesta exposició inclou "El racó de la Judit": un recull d'objectes i decorats que la Judit utilitzava per explicar els seus contes.

Des de l'Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra García valoren com a molt possitiva aquesta primera edició i ja pensen en començar a treballar en la segona.