dimarts, 7 de setembre del 2010

Crossovers

Llegeixo a la revista "Qué Leer" la següent notícia, d'interès per tots aquells que ens preocupem pel fons de literatura juvenil de les nostres biblioteques:

La Biblioteca Furtiva de Seix Barral ha echado el lazo a un concepto literario que lleva años triunfando sin que nadie acabe de darle carta constituyente: el crossover. Con este palabro se denomina a esos libros que no son ni para jóvenes ni para adultos, que todos pueden leer y sentirse complacidos (de La sombra del viento a El niño del pijama de rayas). Así, Seix Barral lanza una colección ad hoc que arranca con el exitazo australiano Jasper Jones de Craig Silvey, La sinfonía del tiempo breve, de Mattia Signorini, que nos hace viajar a los momentos estelares del siglo XX, y Las obras escogidas de T. S. Spivet, de Reif Larsen (un libro irresistible por su contenido y continente).

Personalment, he pogut fullejar la versió en anglès de Las obras escogidas de T. S. Spivet (visiteu la pàgina web), i és espectacular. Aviam si el podem llegir ben aviat i el contingut està a l'alçada de la presentació!

[La notícia a Papel en Blanco]

1 comentari:

sfer ha dit...

Un enllaç que ens ha fet arribar la Carme Alegre a través de la llista de distribució, a un interessant article sobre el tema a El Periódico: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/cultura-i-espectacles/20100915/per-totes-les-edats/479660.shtml