dissabte, 20 de març del 2010

El millor d'una dècada

La Nati Calvo, des del Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil, enviava la setmana passada a la llista de distribució del nostre Grup de Treball uns documents que considerem prou interessants com per compartir aquí per tothom que els vulgui descarregar.

Es tracta de dues seleccions diferents dels llibres millors valorats per la crítica durant la passada dècada.

- Des del SDLIJ han recopilat els llibres millors valorats pels equips de Faristol, Abacus, monogràfics i crítiques de premsa, Fundalectura, Llibreria Al·lots-Petit Príncep, CLIJ i Fundación Germán Sánchez Ruipérez durant els darrers tres anys (2007-2009).
[Descarregueu els fitxers en pdf des d'aquesta adreça.]

- Des del grup de recerca GRETEL de la UAB, han recollit els llibres millors valorats dels anys 2000-2007 pels següents equips de selecció i crítica: Rosa Sensat Quins llibres; CLIJ, Cuadernos de literatura infantil y juvenil; Faristol; Lazarillo; Peonza; Històries menudes; Noticia, de la llibreria Robafaves; Kirico; seleccions de la Fundación Germán Sánchez Ruipérez i de CEGAL; Los mejores del Banco del Libro; i els finalistes del Premi Protagonista Jove.
[Descarregueu els fitxers en pdf des d'aquesta adreça.]

Gràcies, Nati, per permetre'ns donar accés a aquesta valuosa informació. I gràcies tant al SDLIJ com a GRETEL per una feina que serà de gran ajuda per tots plegats.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.