dimecres, 10 de febrer del 2010

III Jornada de Biblioteca Pública i Immigració

[Us fem arribar aquest missatge que s'ha distribuït a través de la llista de correu del BIBCAT, per si a algú li ha passat per alt i podria estar interessat.]

PROTAGONISTES: ELS JOVES
III JORNADA DE BIBLIOTECA PÚBLICA I IMMIGRACIÓ

DILLUNS 22 DE FEBRER DE 2010
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster

La biblioteca pública ha esdevingut un dels equipaments culturals més actius a les nostres ciutats. L'accés universal als seus serveis fa que hi hagi una gran diversitat d'usuaris que en fan ús: el debat sobre el paper de la biblioteca pública en la cohesió social del seu entorn més immediat ja forma part dels objectius que defineixen aquest servei.

En aquest context el proper 22 de febrer se celebrarà la tercera edició de la Jornada Biblioteca Pública i Immigració, que girarà a l'entorn dels projectes que les biblioteques públiques dediquen als joves procedents de la immigració en processos de reagrupament familiar, o bé que ja han nascut en un país d'acollida però continuen desenvolupant-se en entorns socials molt marcats per la cultura d'origen.

El programa de la jornada és:

9:30 - 10:30 - Obertura i Ponència inaugural de la Jornada. A càrrec de Jordi Sànchez, director de la Fundació Jaume Bofill

10:30 - 11:15 - 1a comunicació. Seguint les petjades dels Hakawatis: la trobada d'adolescents amb la literatura d'immigració i la tradició oral d'Orient. A càrrec de Cornelia Weissel-Reinhardt, de la Biblioteca Pública d'Stuttgart.

11:15 - 11:45 - Pausa

11:45 - 12:30 - 2a comunicació. "Lyric meets Graffitis". Una experiència de la biblioteca pública de Nuremberg. A càrrec de Petra Bamberger-Erdem, responsable de les activitats de foment de lectura de la Biblioteca de Nuremberg.

12:30 - 13:15 - 3a comunicació. Serveis i estratègiques per atraure la comunitat de joves immigrants de segona generació de les biblioteques públiques de Queens. (Nova York). A càrrec de Loida García-Febo, Assistant Coordinator del programa New Americans de la Queens Library, New York.

13:15 - 14:00 - Preguntes i debat

SESSIÓ TARDA

16:00 - 16:45 - 4a comunicació. El treball de la biblioteca amb les escoles. A càrrec de Oralia Garza de Cortés, Latino Children's Literature Consultant. Austin (Texas)

16:45 - 18:15 - Taula rodona amb les experiències del nostre entorn.
- A l'estiu Barcelona t'acull. Biblioteques de Barcelona.
- Club dels deures. Biblioteca Frederica Montseny de Canovelles
- La Biblioteca, t'acull. Biblioteca Santa Margarida i els Monjos
- La Llum del Nord, associació per la Ciutadania i la Cooperació entre els pobles. Ahmed Benallal, president de La Llum del Nord.

18:15 - 19:00 - Preguntes i debat

19:00 - 19:15 - Conclusions i cloenda


Organització:
- Biblioteques de Barcelona.
- Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.
- Subdirecció General de Biblioteques. Direcció General de Cooperació Cultural. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.
- Goethe-Institut Barcelona
- US Consulate General Barcelona

Hi col·labora:
- Universitat de Barcelona, Facultat de Biblioteconomia i Documentació

Inscripció gratuïta. Aforament limitat. Traducció simultània al català i al castellà.

Trobareu tota la informació i el formulari per fer la inscripció al bloc de la Jornada.

La sessió es retransmetrà en directe pel Portal de Biblioteques del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

______________

Lloc: Biblioteca Jaume Fuster - Biblioteques de Barcelona
Plaça Lesseps, 20-22
Barcelona

Com arribar-hi:
Metro: Lesseps (L3)
Bus: 22, 24, 27, 28, 31, 32, 74, 87 i 116

1 comentari:

Irisibula ha dit...

Jo ja m'hi he inscrit. Algú més hi anirà?