dijous, 19 de març del 2009

Exposicions a París (I): Le Petit Nicolas

Una escapadeta a París sempre és genial encara que t'hi toqui anar per altres motius que el pur oci, però ja que hi era em vaig dir: anem de museus i exposicions. Per suposat tenia en ment la que hi ha a la Bibliothèque National de France sobre literatura infantil, però només trepitjar les voreres parisines veies per tot arreu els cartells, banderoles i anuncis d'una exposició sobre Le Petit Nicolas. Així que, cap a la llista de visites!

Vista de l'Hôtel de Ville on s'allotja l'exposició, que a més és gratuïta!

Que Le Petit Nicolas és un referent clar en la literatura francesa és dir una obvietat i més veient la cua que hi havia un divendres a la tarda per entrar a l'exposició. A la cua hi havia molt grans, grans, petits i ben petits. Tothom s'estima amb bogeria en Nicolas i les seves aventures quotidianes.

Fent de guiri-friki a la porta de l'expo

L'exposició consta de més d'un centenar llarg d'il·lustracions originals, algunes fetes amb aquarel·les i de gran format, d'altres fetes per a la revista on es van començar a publicar les aventures d'en Nicolas..., totes cedides per la filla de l'il·lustrador.

També es poden veure les edicions dels llibres en altres idiomes i pupitres típics de les escoles franceses dels anys 60.

I al final de l'exposició, tot i més sobre Le Petit Nicolas: l'últim llibre publicat a França, les anteriors històries inèdites, totes les aventures, llibres d'il·lustracions d'en Goscinny, i el que vaig comprar jo: un pop-up, un petit cahier i un flip-flop. Ahh, i tota la publicitat sobre la pel·lícula que s'estrenarà a la tardor.
Quina febre!

1 comentari:

Un chat botté ha dit...

la mato jo o m'ajudeu?
ens vols fer morir d'enveja oi?
ara ja hi ha dos motius enormes per anar a parís i només ens queden dues setmanes.
HORROR, INTRIGA, DOLOR DE BARRIGA!!!!!

el petit desplegable el vam veure a Montreuil, però la butxaca no donava per més...

volem veure més fotos !!! i el catàleg!!!!