dimarts, 27 de novembre del 2007

Dagoll Dagom s'endinsa en l'altre costat dels contes

La Sílvia ens fa saber aquesta notícia, extreta de laMalla.net:

La Caputxeta, la Ventafocs, Jan i les mongetes màgiques, la bruixa, el llop, el príncep i d’altres personatges de conte són els protagonistes del nou muntatge de Dagoll Dagon. La companyia catalana adapta el musical Boscos Endins (de Stephen Sondhein), una irònica peça que comença on acaba el “van ser feliços i van menjar anissos” i que ens presenta les facetes amagades dels protagonistes dels contes. L’espectacle compta amb quinze actors, deu músics en directe i un repartiment en el qual destaquen les cantants Gisela i Mone. El presentador i periodista Jordi Estadella hi posa la veu narradora d’aquest viatge a l’altre costat dels contes. Boscos Endins s’estrena aquesta nit al Teatre Municipal de Girona on s’estarà fins diumenge en el marc del festival Temporada Alta. Al gener arribarà al Teatre Victòria de Barcelona.
Què va fer la Caputxetxa després de matar el llop? Com va reaccionar la Ventafocs en conèixer el Príncep? Aquestes són algunes de les preguntes que es va fer el dramaturg, compositor i lletrista Stephen Sondheim. El nord-americà ho va resoldre amb el musical Into the woods, tot un èxit a Broadway i que va arrasar en l’edició del Premis Tony de l’any 1988. Ara ha estat la companyia Dagoll Dagom la que ha volgut adaptar al català la peça d’un dels creadors de musicals més prestigiós de la història recent.

A Boscos Endins trobem els personatges dels contes en situacions a les quals no ens tenen acostumats. Més enllà dels anissos, els herois també tenen problemes i es comporten de manera poc moral. Joan Lluís Bozzo dirigeix un repartiment integrat per quinze actors i deu músics en directe. Cares conegudes en televisió com la cantant Gisela (de la factoria OT) o Mone formen part de l’elenc. Com a veu narradora trobem el presentador i locutor de COM Ràdio Jordi Estadella, fil conductor d’aquest viatge.

Un viatge iniciàticEn paraules de Bozzo, el dia de la presentació del muntatge, Boscos Endins és “un viatge iniciàtic que s’empren quan ets petit, de camí cap a la maduresa, a través dels contes i també poden fer els pares, per tenir una visió enriquidora sobre el que passa als fills en aquest viatge”.

La peça s’estrena aquesta nit al Teatre Municipal de Girona, on s’estarà fins diumenge. Al gener arribarà al Teatre Victòria de Barcelona. L’ horari de les funcions d’avui i demà és a les 21h, dissabte hi haurà dos funcions (17.30 i 22h) mentre que diumenge la representació es farà a les 19h. El preu de les entrades va dels 12 als 34 euros, segons dia i hora.