dijous, 6 de setembre del 2007

Premi per al Bibliobús de Pedraforca

Els Premis ACLEBIM de Biblioteques Mòbils premien el personal del Bibliobús Pedraforca

La primera edició dels guardons convocats per
l’Associació de Professionals de Biblioteques Mòbils (ACLEBIM) ha distingit en la categoria de persones la bibliotecària Josefina Claret i l’auxiliar tècnic-conductor Ferran Camprubí per la seva dilatada trajectòria professional al capdavant del Bibliobús Pedraforca, un dels 9 bibliobusos integrats dins la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

El jurat del premi ha destacat l’exemple de dedicació i compromís que signifiquen els 34 anys de Claret i Camprubí al davant d’aquest bibliobús des de la seva inauguració, l’any 1973. El Pedraforca, que permet accedir a uns 14.000 documents, dóna servei a 12 municipis de menys de 3.000 habitants dins la zona del Berguedà.

Els premis ACLEBIM neixen amb la voluntat de reconèixer, de forma bianual, la tasca d’institucions i persones que hagin destacat en el suport i l’impuls a les biblioteques mòbils. Aquesta primera edició s’emmarca en el III Congrés Nacional de Biblioteques Mòbils, que se celebrarà els dies 19 i 20 d’octubre a Guadalajara. Precisament, serà el dia 20, en el sopar de clausura del congrés, quan es lliuraran aquests guardons. Pel que fa als altres premis que s’entregaran, en la categoria d’institucions la distinció recau en la Diputació Provincial de Cadis, Diputació Provincial de Burgos, Ajuntament de Gandia, Comunitat de Múrcia i Junta de Comunitats de Castella-la Manxa.

El Bibliobús Pedraforca, així també, va ser escollit “Bibliobús del mes” al maig per l’Associació de Professionals de les Biblioteques Mòbils.
FOTO
Dades del bibliobús Pedraforca:Telèfon: 609.196.401E-mail: b.pedraforca@diba.cat
Directora: Josefina Claret