dijous, 19 de juliol del 2007

Comença la bogeria Harry Potter

Dissabte es posa a la venda la darrera novel·la de la sèrie Harry Potter i podem preveure, sense gaire mèrit, que les cues davant les llibreries d’arreu del món seran llarguíssimes. Els diaris porten un parell de dies escalfant l’ambient, preparats per a les notícies sucoses que avui a DiarioADN ja podíem llegir:

El fin de Harry Potter, en la red: la última entrega aparece en internet tres días antes de publicarse

La locura por Harry Potter no tiene medida, a falta de tres días para la salida de la última novela. Alguien ha colgado en varias redes P2P de intercambio de archivos en internet todas y cada una de las páginas de la última entrega, titulada en inglés Harry Potter and the Deathly Hallows (que será traducido problablemente como Harry Potter y las reliquias mortales).

SIN PRETENSIÓN ECONÓMICA. En webs como piratebay o demonoid están disponibles unas engorrosas fotografías tomadas a salto de mata, presumiblemente por algún fanático sin pretensiones económicas que satisfacen, sin embargo, a los fans más acérrimos.
La distribuidora en EEUU, Bloomsbury, ya ha pedido a varios sitios de internet que quiten de las páginas las fotografías que parecen ser del libro, en especial las que corresponden al epílogo, donde se desvela el esperado final de la saga y si fallece o no el joven mago.
Algunas de las páginas aparecidas online son difíciles de leer; pero el final de la novela es definitivamente legible y echa por tierra los casi 15 millones de euros que les ha costado mantener el secreto de las últimas líneas. De hecho, en la red ya están disponibles traducciones de aficionados del epílogo en varios idiomas, incluido el castellano.

Aunque la mayoría de las páginas implicadas, como Photobucked o Flickr, han eliminado las fotografías, el fenómeno de descargas entre los fans es obviamente imparable: una vez ha entrado en internet, ya no puede salir.

I és que el secret millor guardat, el final del mag adolescent genera molt de “morbo”. El diari americà The New York Times entrevistava aquesta setmana a la persona que llegeix els llibres de la sèrie per a la versió en audio-llibre, coneixedora d’aquest gran secret. Podeu llegir-ho aquí.

I també el DiarioADN ens explica tot el preparatiu que estan organitzant les llibreries espanyoles, amb filigranes vàries per vendre la versió anglesa ja que en castellà i català no podrem llegir-lo fins al 2008. Alguns establiments obriran la matinada del divendres al dissabte… Creieu que tots aquests lectors podran també mantenir el secret? O dilluns tots sabrem quina sort correrà Harry Potter? I sobretot, creieu que J.K. Rowling aguantarà i no n’escriurà cap més d’aventura a Hogwarts?