dissabte, 7 de setembre del 2019

10a Fira del conte de Medinyà


El passat cap de setmana va tenir lloc la 10a Fira del conte a Medinyà, una fira d'àmbit comarcal amb activitat relacionades amb els contes i els llibres infantils i juvenils.

Com diu a la web de fira va néixer a través de la idea d'un veï que volia retre un homenatge a Hans Christian Andersen, per això l'any 2010 va iniciar la seva activitat la Fira del conte de Medinyà. Una fira genuïna ja que es desevolupa gràcies a la participació d'un cos de voluntaris.


Entrada a la fira


A la fira hi van participar llibreries de la zona, il·lustradors, biblioteques de Girona i artistes i contacontes que van crear un clima festiu i d'oci amb els contes i les històries com a protagonistes. Com a participants destacats hi va assistir la Pilarín Bayés, que va rebre el reconeixement de la seva trajectòria com a il·lustradora.


Banderoles protagonitzades per personatges literaris


A mig matí va tenir lloc una trobada de professionals de l'espectacle i relacionada amb el món dels contes (escriptors, il·lustradors, editors, contacontes i bibliotecaris). Tanmateix, des del nostre grup de treball no en vam rebre informació per a poder assistir-hi o participar-hi, l'any vinent n'estarem més pendents.


Sessions de contacontes pels carrers de Medinyà


A més, cada any la Fira del conte de Medinyà edita un llibre infantil a través d'un concurs públic que organitza mesos abans de celebrar la fira, concretament a través del Concurs conte infantil il·lustrat Modest Prats que organitza l'Associació Fira del conte, un concurs que fa cinc edicions d'existència. Esperem que aquesta iniciativa tingui un llarg recorregut.

Fins l'any vinent Medinyà!