dimecres, 11 de gener del 2017

Bib Box

Bib Box és un nou projecte per promoure la iniciació a la lectura pels més menuts que ha presentat el Servei de Biblioteques. Aquest és un projecte destinat a usuaris d'entre 1 a 3 anys. L'objectiu és promoure la iniciació dels més petits a la lectura d'una manera diferent, tot ajudant als pares a aprendre a fer-ho gaudint de moments d'oci amb els seus fills. 

El Servei de Biblioteques ha comptat amb l'empresa Boolino que té per missió fomentar l'habit lector entre els més petits. Es tracta d'unes caixes de llibres amb material divers per realitzar activitats casolanes relacionades amb contes i una guia de lectura amb unes pautes per seguir per tal de jugar tot fomentant l'hàbit lector.

Materials d'una de les caixes Bib Box

Fins a 20 biblioteques que han participat en la primera prova pilot del projecte que estan reben dues caixes Bib Box cadascuna, és a dir, en total s'han repartit 40 lots de material Bib Box. Les caixes s'utilitzaran tant per prestar als pares que vulguin provar l'experiència a casa, com també s'utilitzaran per fer activitats a les biblioteques com ara tallers grupals o lectures conjuntes. Més de 1.600 famílies podran beneficiar-se de la iniciativa.

Celebrem que hi hagi cada cop més iniciatives de foment per la lectura per a primeres edats, és una bona oportunitat per incentivar que la lectura formi part de les estones d'oci entre pares i fills des de ben petits. Esperem que aviat es pugui ampliar el nombre de biblioteques que han rebut les caixes Bib Box.