dilluns, 29 de setembre del 2014

Un hivern ple de Mumins. Ens ajudeu?

Aquest 2014 celebrem el centenari del naixement de Tove Jansson (Hèlsinki 1914-2001), l’autora i creadora dels Mumin. A tot el món s'han realitzat actes d'homenatge TOVE100  al voltant de la seva figura i obra. La universitat de Barcelona, durant el mes de maig, ja va realitzar unes jornades d'estudi amb la participació, entre d'altres, de la bib.botoniana Nati Calvo.

Des del Bib.Botó ens adonem que l'obra de Tove Jansson no és prou coneguda a casa nostra i per contra, estem segures que els seus llibres són d'una força literària i humana molt necessàries.


Per aquest motiu us proposem que des de les vostres biblioteques, llibreries, escoles, etc. feu algunes accions per a apropar els Mumin a les famílies.
Ben mirat, la nostra feina de mediadors/es pren sentit amb aquesta mena d'accions.

Si busqueu als prestatges de les vostres biblioteques trobareu els llibres dels Mumin que s'han editat a Siruela, La Galera i a Cocobooks. (potser algun fins i tot d'Alfaguara...)

Aprofitant el títol d'un dels seus llibres La família Mumin a l'hivern, us animem a preparar per aquest darrer trimestre de l'any una lectura compartida, una exposició, una hora del conte, una visita escolar o un laboratori... Qualsevol activitat que ajudi els infants a entrar en aquest món Mumin que, potser és estrany en un principi, però que acaba sent una experiència fascinant.

Totes les propostes que ens feu arribar i totes les accions les recollirem i les publicarem al bloc.
Aquest serà el nostre petit homenatge a Tove Jansson. 

Més informació dels Mumin:
Centenari Tove Jansson. Al bloc infantil de la Biblioteca de Vic
La vall dels Mumin: instruccions per a un viatge. Al bloc llibresalreplà
Notícia al Punt avui
Centenario de Tove Jansson. Librería las Luces

Us animeu?