dilluns, 9 d’agost del 2010

Novembre poètic: homenatge a la Joana Raspall

La poetessa Joana Raspall (Barcelona, 1913) ha dedicat gran part de la seva vida a escriure poesia per als infants. Des de les escoles s’ha treballat molt perquè la seva obra arribi a tots els nois i noies de casa nostra. I moltes biblioteques també han dedicat exposicions, guies i activitats per difondre la seva poesia.

Ara bé, des del Bib.Botó (Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del COBDC) ens queda la recança de si la poesia és la gran oblidada de gran part de les biblioteques infantils i si realment hem sabut transmetre a poetesses com la Joana Raspall el nostre agraïment i admiració.

És per això que us convidem a sumar-vos a un petit homenatge que des de les Biblioteques voldríem fer a la Joana Raspall i a la poesia per a infants en general.
No es tracta de grans muntatges, ni de grans pressupostos. Només pensàvem amb la possibilitat de dedicar el mes de novembre del 2010 a la Poesia de Joana Raspall.

Com? Doncs com cadascú vulgui: fent un recital amb els infants, repartint poemes a les escoles, fent un punt de llibre, un taller de poesia, una hora del conte, un espectacle poètic, regalant paraules, llegint poesia a la biblioteca, al carrer, a les cases...

COM PODEU PARTICIPAR?
Només cal que envieu la vostra adhesió a l’adreça jimboto@cobdc.org
I un cop sapigueu quina activitat fareu, doncs també ens la feu arribar. La idea és que a mitjans del mes d’Octubre ja poguem penjar per la xarxa i els webs de poesia, etc. Informació de totes les accions que durant el mes de novembre acolliran les biblioteques infantils i escolars.

A la xarxa trobareu molta informació:
http://www.escriptors.cat/autors/raspallj/pagina.php?id_sec=2451
http://lletra.uoc.edu/ca/autor/joana-raspall

I per si necessiteu començar a entrenar la vostra inspiració, no us perdeu aquest vídeo d'un meravellós homenatge que des del CEIP Vora del Mar van voler fer-li fa un parell d'any a la Joana Raspall, i que hem pogut veure al bloc del Darabuc.

5 comentaris:

Darabuc ha dit...

Em sembla una molt bona idea i us desitjo que sigui tot un èxit i siguin moltes les biblioteques que contribueixin a l'homenatge, sense dubte ben merescut, al meu parer.

Rosana Andreu ha dit...

m'ha agradat molt la idea, i ja ens hem posat les piles a Cambrils per tal d'afegir-nos a la iniciativa.
Enhorabona!

Irisibula ha dit...

Fantàstic, Rosana!
Quan ho tingueu clar envieu-nos un correu jimboto@cobdc.org i expliqueu-nos quina activitat fareu.
Moltes gràcies!!!

Amadeu Pons ha dit...

Enhorabona per la iniciativa!

Suposo que molta gent ja ho deu saber, però no em vull estar de recordar-ho. A més de poetessa i autora d’obres de teatre, i també de diccionaris de frases fetes, la Sra. Raspall és bibliotecària, diplomada per l’antiga Escola Superior de Bibliotecàries el 1938.

M’agrada posar-ho de relleu perquè és un motiu més per celebrar la campanya del grup del Col·legi.

Irisibula ha dit...

Moltes gràcies pel suport Amadeu!

I també per la dada, així ja tenim una raó més per fer-li aquest homenatge tan merescut!