dimarts, 22 de setembre del 2009

Moments berlinesos

Voleu venir d'excursió amb mi per alguns dels moments LIJ d'aquest mes de setembre a Berlín?

Els llibres:

Llibres d'el petit Nicolás, que allà coneixen com "Der kleine Nick".

Els jocs de la fam, destacat a la secció juvenil de la gran llibreria Dussmann (equivalent a la FNAC, de la qual no n'hem trobat cap a Berlín).

Dos llibres que segur que molts de vosaltres reconeixereu :-)

Els espais:

Un dels espais infantils de la llibreria Dussmann.

Molt més petita, acollidora i selecta és la llibreria infantil Mundo Azul (regentada per una argentina, d'aquí el nom). Una gran selecció de títols de literatura infantil en tots els idiomes!!

La secció de jocs de taula de la Philipp-Schaeffer-Bibliothek. A Alemanya ho tenen ben clar, i a Tecla Sala ja han començat una petita col·lecció.

Els autors:

Va coincidir que tenia lloc, mentre érem allà, l'"Internationales literaturfestival Berlin", amb una part de la programació dedicada a la literatura infantil. No vam poder veure la Jutta Bauer, però sí tres destacats autors internacionals, també molt reconeguts a casa nostra.


L'Svjetlan Junakovic (Croàcia), autor entre d'altres de El gran libro de los retratos de animales.

La Suzy Lee (Corea del Sud), autora entre d'altres de La ola i Espejo.

I la Rosana Faría (Veneçuela), il·lustradora entre d'altres de El llibre negre dels colors.

I un bocinet de Catalunya:Mural que l'Ignasi Blanch va pintar al mur de Berlín quan va caure (aquest any es celebra el vintè aniversari), i que aquest estiu ha estat restaurant. Llegiu l'entrevista que van publicar a La Vanguardia el passat mes d'agost!

4 comentaris:

Un chat botté ha dit...

Òndia Sfer, si que va donar de sí el viatge! les llibreries fan molt bona pinta i a la Suzy Lee, com se sol dir, me la imaginava més gran. Aquest dia a Abracadabra vaig veure que venen el seu llibre de l'Alícia...

sfer ha dit...

Doncs encara no hi he anat (la veritat és que un dia era per allà i la vaig buscar però no la vaig trobar... potser era tancada), però ara m'has convençut de que necessito fer-hi una visita urgent.

Un chat botté ha dit...

la Sílvia Rabat, que entèn molt de biblioteques i de menjar, diu que no pots deixar d'anar a l'Abracadabra i comprar cigrons cuits a la botiga de davant. és la millor de Barcelona. Així que si hi vas, aprofita!

Irisibula ha dit...

Quina passada de viatge!!! Ha estat lijero al 100%. Per cert, m'has d'explicar bé això dels jocs de taula perquè jo en sóc molt aficionada i tinc la meva petita col·lecció... ;P