diumenge, 4 de gener del 2009

Il·lustradors contemporanis alemanys del llibre infantil

M'assabento gràcies al número de gener de Literata (en pdf a l'enllaç) de l'exposició que s'inaugura el proper 12 de gener a la seu de l'Institut Goethe de Barcelona, i que podrem visitar fins el 13 de març. Us deixo a continuació el que expliquen a Literata sobre l'exposició:L'exposició ha estat organitzada pel Goethe Institut en col·laboració amb el Museu del Llibre Il·lustrat Burg Wissem de Troisdorf i ens ofereix una visió àmplia sobre la il·lustració del llibre infantil a Alemanya.

El Museu del Llibre Il·lustrat Burg Wissem de Troisdorf és l'únic museu d'Europa dedicat a la il·lustració artística del llibre infantil. Conté obres d'artistes famosos i reconeguts internacionalment, i també exemples de creadors més joves i més experimentals.

Així, podrem veure obres dels autors ja considerats clàssics, com ara Janosch i Wolf Erlbruch, que han influït molts il·lustradors més joves. Jutta Bauer, Rotraut Susanne Berner i Nikolaus Heidelbach, cadascun amb una obra i un estil molt personals, representen la generació següent.

Finalment, una selecció d'artistes joves ens mostra tota la diversitat tècnica i estilística de la il·lustració actual a Alemanya.

Mentre alguns creadors imaginatius i innovadors continuen la tradició, la generació jove utilitza també les possibilitats de l'art digital. En conjunt, l'exposició presentarà tretze artistes, cadascun amb cinc il·lustracions.

I us deixo amb una pregunta: algú sap si això és el que ha quedat de l'antiga "Setmana Internacional del Llibre Infantil i Juvenil" que, si no m'equivoco, l'any que tot just hem tancat ja no es va celebrar?

1 comentari:

Un chat botté ha dit...

la setmana aquella famosa es va decidir que es faria cada dos anys. la nati ens ho dirà millor peruqè va estar-hi implicada. Fins i tot recordo que es va dir que un any es faria a Madrid i un altre a BCN... però no sé com ha quedat tot plegat.
A BCN va costar molt tirar-ho endavant i com sempre va comptar amb particulars molt implicats com la mateixa Nati o el súperIgnasi blanch.
bé anirem a veure l'Expo!!! un original d'en Janosch no es veu cada dia!