dimecres, 22 d’agost del 2007

The Hollywood librarian

La American Library Association (ALA) ens informa de la propera estrena del documental The Hollywood Librarian, un documental sobre els bibliotecaris, la feina que realitzen i les aportacions que realitzen a la societat mitjançant la seva representació a la indústria cinematogràfica de Hollywood.

The Hollywood Librarian és una pel·lícula íntegrament documental que sorprendrà a aquells que creguin saber quina és la feina que realitzen els bibliotecaris. El documental conté centenars d’exemples de pel·lícules que retraten diferents exemples de bibliotecaris a les pel·lícules. Alguns d’aquests retrats estan fets sota una òptica més positiva, d’altres no tant, alguns retrats són ridículs.

La pel·lícula també barreja entrevistes amb bibliotecaris reals amb les aparicions cinematogràfiques opinant així sobre temes com la censura, la llibertat d’expressió i el valor de la lectura i coneixent els diferents models de bibliotecaris: el bibliotecari infantil, el director de biblioteques, el catalogador, els bibliotecaris especialitzats en temàtiques com la medicina i la salut, el bibliotecari escolar, el bibliotecari de pressó.

També es valorarà l’explosió de les noves tecnologies en la nostra professió mitjançant les opinions de bibliotecaris que van començar fa 40-50 anys i com han evolucionat les biblioteques durant aquest període de temps. El documental també visita diferents serveis bibliotecaris, des del més gran fins a serveis rurals on només hi treballa un bibliotecari.

I com la mateixa presentació del documental diu: “The Hollywood Librarian és una barreja única i encantadora de clips cinematogràfics amb entrevistes a bibliotecaris reals, d’humor i d’anàlisi crític sobre la imatge popular dels bibliotecaris. Revela la diversitat de bibliotecaris i la importància de la seva feina. El documental augmentarà la conciència pública de la naturalesa complexa i democràtica de la professió i és un pas cap als bibliotecaris que es defineixen, més enllà de l’estereotipada imatge, com a imperatiu cultural”.